Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

30. 12. 2016. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Kancelarija za mlade Čačak: Paketići za najmlađe sugrađane

Kancelarija za mlade u Čačku, je na inicijativu građana, organizovala akciju prikupljanja paketića za decu čiji roditelji ili staratelji nisu u mogućnosti da im to priušte. Saopštenje prenosimo u celini.

U našu kancelariju došao je Aleksandar sa idejom da se organizuje akcija poklanjanja prazničnih paketića deci čiji roditelji ili staratelji nisu u mogućnosti da im to priušte. Od Odreda izviđača "Vojvoda Stepa" smo saznali da su oni već deo akcije u gde u saradnji sa studentskom organizacijom "Osmeh na dar" prikupljaju poklone za decu. Ubrzo smo kontaktirali školu stranih jezika "Mary Poppins" koja je u kontaktu sa pomenutom organizacijom i pridružili se grupi divnih drugara iz OI "Vojvoda Stepa", škola stranih jezika "Mary Poppins" i "Little big Ben", školice sporta "Kasper" i radija "Klik Fm".

 Oko Aleksandrove ideje u KZM brzo se okupilo 20-ak srednjoškolaca i onih malo starijih, starih i novih aktivista KZM. Druge organizacije su sa oduševljenjem prihvatile ovu ideju i brzo su se priključila udruženja "Razvojni horizonti", "Sove na oprezu" i "Unija srednjoškolaca Srbije" sa lokalnim koordinatorom.Srednjoškolci su podelili ideju sa svojim srednjim i  osnovnim školama koje su pohađali. Ovih dana su u Omladinski klub pristizali slatkiši, školski pribor igračke i sve ono što čini praznični paketić. Nastavnica Sneža se priključila sa svojim učenicima iz OŠ "Tanasko Rajić", nastavnice Bilja i Ana sa svojim učenicima iz OŠ " Milica Pavlović". Srednja Tehnička, Medicinska, Ekonomska, Prehrambeno - ugostiteljska i Mašinsko - saobraćajna škola su se takođe priključile.

 

 

Jedva, ali sa radošću smo spakovali poklone koje su pripremili učenici iz OŠ "Božo Tomić", a poklone iz OŠ " Dragiša Mišović" smo morali iz dva puta da prevozimo do Omladinskog kluba.Ono što nije moglo da stane ni u jedan auto ili Omladinski klub su velike, divne i čiste želje pune ljubavi, dobrote i pažnje koje su deca uputila svojim vršnjacima i ispisala na porukama uz paketiće.Kako bi sva deca dobila uz paketić i čestitku, sa drugarima iz izviđača, aktivisti KZM su izdvojili jedno nedeljno popodne da pokažu svoju kreativnost u izradi čestitki. Ovim putem želimo da se zahvalimo svima koji su učestvovali. 

Danas u Omladinskom klubu, počevši od podne, pa ceo dan biće realizovana aktivnost pravljenja paketića od prikupljenog.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza