Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

06. 01. 2017. Čačak

Izvor: SGČ - ObjektivNo1.

Čačak: Gradonačelnik posetio crkvu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović posetio je hram Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, gde su u toku radovi, koji su počeli 20.decembra 2016.godine.

Protojerej Miroslav Petrov, starešina hrama Sv. Vaznesenja, upoznao je gradonačelnika sa planovima obnove, do sada izvršenim radovima, kao i o mogućnosti da se planirani rok za završetak prve faze radova produži.

Najvažniji radovi su radovi na statici hrama, kupole i zidova, kao i skidanje i restauriranje postojećih ikona na zidu koje imaju istorijski značaj.


 

 Projekat obnove hrama uradio je CIP, a procenjena vrednost radova je oko 40 miliona dinara. Do sada je prikupljena trećina sredstava, a kompletna planirana obnova bi mogla da potraje i nekoliko narednih godina.

Vrednost za ovu, prvu fazu, radova na obnovi je 13.500.000,00 dinara, od čega je Vlada Srbije donirala deset miliona, dok je ostatak novca prikupljen od donacija vernika i privrednika iz Čačka i okoline.

Po rečima gradonačelnika, lokalna samouprava će, u skladu sa svojim ovlašćenima i mogućnostima, pružiti svu potrebnu pomoć u obnovi hrama Svetog Vaznesenja.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza