Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

12. 01. 2017. Čačak

Autor: V.Ilić Izvor: Večernje novosti

Čačak: Suđenje iza rešetaka čeka 18 saobraćajnih policajaca

OD 34 saobraćajna policajca iz Čačka, koja su u velikoj akciji Sektora za unutrašnju kontrolu MUP-a Srbije i Žandarmerije uhapšena krajem prošle godine, a zbog sumnje da su uzimali novac od nesavesnih vozača i zbog toga nisu pisali prekršajne prijave, njih 18 je i dalje u pritvoru, dok su ostali na slobodi, gde čekaju početak sudskog postupka.

Protiv 32 saobraćajca pokrenut je postupak za krivično delo primanje mita, za šta je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina, dok su dvojica optužena za zloupotrebu službenog položaja i preti im kazna od šest meseci do pet godina iza rešetaka. Ova dvojica su, kako se sumnja, bez primanja novca "oprostili" vozačima učinjeni prekršaj.

Pitanje koje se često postavljalo u čačanskoj javnosti je zašto se čekalo punih sedam meseci da ovi policajci budu uhapšeni. Viši javni tužilac u Čačku Ivan Zarić izjavio je da "se radi o obimnom materijalu koji je trebalo pripremiti, ali i otkriti i saslušati sve vozače koji su davali mito".

- Posao je izuzetno složen i obiman i zahtevao je višemesečni rad pripadnika SUK koji su tu akciju i sprovodili - kaže Zarić.

On je dodao da zasada ne može da precizira kada će suđenje početi.

Nema komentara.

Ostavi komentar