Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

08. 02. 2017. Čačak

Izvor: Ekapija

Čačak: Grad dobija oko 300 novih mesta za parkiranje

Gradnja prve javne garaže u Čačku predviđena je na mestu današnjeg taksi stajališta u tom gradu. Kako je za portal eKapija izjavio direktor JKP Parking servis Zoran Blagojević, nakon izrade idejnog, ove godine biće urađen i glavni projekat.

Javna parking garaža bila bi izgrađena u neposrednoj blizini autobuskog terminala, na obodu gradskog centra Čačka, a u cilju prevazilaženja problema parkiranja u tom delu grada.

 

Kako kaže Blagojević, u Čačku je trenutno pod naplatom 800 parking mesta, a po potrebi taj broj jednostavno može da se poveća i na 1.500. On dodaje i da je Čačak po broju registrovanih automobila u odnosu na broj stanovnika prvi u Srbiji i da je i to razlog zbog kog postoji potreba za realizacijom projekta garaže, kao i da za njega imaju podršku lokalnih vlasti u Čačku.

 

 

Idejni projekat, inače, izradio je Ljubiša Čkonjević iz Projektnog biroa Čačak. Neto površina projektovanog objekta je oko 12,46 hiljada kvadratnih metara, dok je ukupan projektovani broj parking mesta projektovan na 270.

 

Shodno planu generalne regulacije planirana je Javna garaža za prizemljem i tri nadzemna sprata, kao i jednom ili više podzemnih etaža, ukoliko geomehanički uslovi to budu dozvolili.

 

 

 

 

U delu objekta ka Kuželjevoj ulici predviđeni su poslovni sadržaji, dok bi u prizemlju bilo i prostora za komercijalne sadržaje kao i prostor za pranje automobila.

 

Na krovu garaže moguće je formiranje još jedne etaže sa uslužnim sadržajima, restoranom, kafićima, vidikovcem i krovnom baštom. Na krovnoj terasi je moguće predvideti parkiranje na otvorenom ili zelenu površinu.

 

 

 

 

Na krovnoj ploči bili bi montirani i solarni paneli koji bi služili za proizvodnju električne energije, čime bi objekat delom bio i energetski efikasan.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza