Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

12. 02. 2017. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Dveri Čačak: Nova vozila nisu predviđena planom rada JKP Komunalac

Povodom vesti da je JKP Komunalac kupilo četiri nova automobila, Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Čačku u saopštenju za javnost postavlja pitanje kako je to preduzeće moglo da kupi vozila koja nisu planirana programom rada za ovu godinu. Saopštenje prenosimo u celini.

Koliko je vladajuća koalicija grada Čačka oličena u SNS-u i SPS-u bahata u svom radu i koliko je glasačka mašinerija oličena u odbornicima vladajuće većine oličenje laži i nemorala, ogleda se u najnovijoj činjenici koja je ovih dana izašla u medijima. Svedoci smo da je na poslednjoj sednici koja je održana pre nepunih petnaestak  dana, pored ostalog usvojen i plan rada javnog preduzeća Komunalac, naravno podizanjem ruku odbornika vladajuće većine.

 

 

Ono što pokazuje kako se ti isti odbornici odnose prema građanima koji su ih izabrali i prema novcu poreskih obveznika, pokazuje činjenica da u planu ni jednim jedinim slovom nije predviđena kupovina ni jednog novog vozila za ovo javno preduzeće. Jedino je predviđen iznos od 2,1 milion dinara za kupovinu polovnog remontovanog teretnog vozila. Vest o kupovini  četiri nova vozila, od strane javnog preduzeća Komunalac, predstavlja vrhunac bezobrazluka vlasti grada Čačka koje su, gle čuda, uzeta baš kod uspešnog gradskog privrednika, kome je gle opet čuda, gradonačelnik direktor firme.

 

 

Da li je sve gore navedeno slučajnost ili od starta planirano, ostavljamo građanima na razmišljanje, ali zabrinjava činjenica da nije prošlo ni 15 dana od usvajanja plana rada javnog preduzeća Komunalac, a da je taj plan već prekršen. Postavljamo pitanje: zašto ova kupovina nije bila u planu rada o kome smo na sednici diskutovali i glasali i da li je ovo razlog što je planom rada plata direktora ovog javnog preduzeća, uvećana za tričavih 23%. Toliko o štednji i zabrani povećanja plata u javnom sektoru, kojom se veliki vođa svakodnevno hvali u svojoj šestogodišnjoj predizbornoj kampanji. Ono što zabrinjava je sledeće: ukoliko je nakon 15 dana od usvajanja plana on na najgrublji način prekršen, šta možemo očekivati do kraja godine?


Informativna služba Gradske organizacije Dveri u Čačku

Nema komentara.

Ostavi komentar