Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

27. 02. 2017. Čačak

Autor: V.Nikitović Izvor: Blic

Svi čačanski saobraćajci pušteni iz pritvora

Čačanski saobraćajci, koji su krajem decembra uhapšeni u velikoj akciji Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije i žandarmerije, njih 17, pušteni su iz pritvora.

Oni će se do okončanja postupka braniti sa slobode pošto je procenjeno da više ne mogu uticati na svedoke, pobeći, niti ponoviti krivično delo.

Još 16 njihovih kolega pušteno je iz pritvora nekoliko dana nakon hapšenja.

Protiv 31 pripadnika odeljenja saobraćajne policije PU Čačak pokrenut je postupak za krivično delo primanja mita, dok se dvojica terete za zloupotrebu službenog položaja.

Saobraćajni policajci uhapšeni su 27. decembra zbog sumnje da nisu pisali prekršajne kazne vozačima, za šta je većina primala mito i to mahom na Ibarskoj magistrali.

 

Oni su mesecima bili praćeni, odnosno prisluškivani i snimani skrivenom kamerom koja je tajno bila postavljena u vozilo u kome su se smenjivale patrole. Praćenje je trajalo od februara do maja prošle godine nakon čega su im stavljene lisice.

Kako se sumnja, osumnjičeni saobraćajci su na ovaj način oštetili budžet Republike Srbije za 1,5 miliona dinara. U akciji je uhapšeno više od trećine pripadnika čačanske saobraćajne policije, kojih je ukupno oko 80.

Nema komentara.

Ostavi komentar