Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

11. 10. 2017.

Autor: ObjektivNo1/Epicentarpress

Obeležen dan Agronomskog fakulteta

Agronomski fakultet u Čačku obeležio je 39 godina postojanja i Dan fakulteta. Ovom prilikom, najboljim studentima su dodeljene diplome i nagrade.

Tokom prošle školske godine, diplomirala su 52 studenta, na svim nivoima studija, čime se broj mladih koji su stekli diplomu ovog fakulteta popeo na 1.500.

Statistički gledano, u protekloj školskoj godini svoje obrazovanje završilo je 37 inženjera agronomije i prehrambene tehnologije, 2 specijalizanata, 12 mastera, 1 magistar i 1 doktor nauka.

Na Agronomskom fakultetu aktivno studira oko 550 studenata na sedam studijskih programa. Osim u nastavi, profesori su aktivno uključeni u naučno - istraživački rad i projekte. U prethodnoj godini i trenutno, realizuje se 21. naučno- istraživački projekat koji finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Agronomski fakultet je sa svojim aktivnostima značajno uticao da se nivo nastavne delatnosti proširi i njen kvalitet unapredi. Aktivnosti dragocene za unapređenje studija i uspeh studenata, nastavnika i saradnika na Agronomskom fakultetu su realizacija projekata, kako nacionalnih, tako i međunarodnih, organizacija naučnih skupova Savetovanja o biotehnologiji i Smotre naučnih radova studenata agronomije sa međunarodnim učešćem, izdavanje časopisa Acta Agriculturae Serbica, uredništvo JCEA.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza