Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

24. 10. 2017.

Autor: ОбјективНо1

ДВЕРИ: Чачанима отето 500 милиона динара

Што се тиче најновијег ребаланса буџета, треба поменути да је, од Динкићевих реформи до најновијег Брнабићкиног председавања владом Србије, граду Чачку по разним основама отето више од 500 милиона динара. Зато је покушај да се враћање 60 милиона граду представи као успех локалне самоуправе лицемеран, јер је налик захваљивању лопову зато што ми није баш све однео из куће, наводи се у саопштењу Двери.

Поставља се питање каква би ситуација била да је град био у обавези да одмах исплати све казне и пенале које је дужан да исплати услед лошег рада градских челника (нпр. плаћање казни на основу незаконито обрачунатих трошкова вртића). Што је најгоре, и тих 60 милиона је планирано за апсолутно ненаменске трошкове, као што је нпр. извођење грађевинских радова када је грађевинска сезона завршена.

Зашто ЈКП Грејање не омогући грађанима да сами одлуче ко ће и како вршити очитавање и обрачун својих локалних калориметара, уз техничку и правну подршку ЈКП Грејање, уместо што намећете одређеног „овлашћеног“ контролора који ће то радити? На све ово градоначелник ћути, као да није његова надлежност да заштити грађане од отимачине фантомских посредничких фирми. Да ли је то ћутање знак да се све ради са његовом сагласношћу? Да ли ће смети да стави свој потпис на противзаконите радње? Потпуно је изостала активност на медијима, месним заједницама, скупштинама станара... Али ЈКП Грејање то очито не занима, јер је посао свима загарантован, па ће адвокати по овом питању имати пуно посла, а предузеће трпети велике трошкове. Грејна сезона је почела, а питање је како ће тећи и како ће се завршити са оваквим исхитреним одлукама и непознавањем основних права корисника грејања. Осим тога, да ли нам ово показује образац и за остале комуналне делатности (воду, струју...) и на мала врата озакоњује пљачку грађана Чачка?

Многи су са неверицом доживели и хапшење доскорашње одборнице Скупштине града из редова СНС, али не и ми. Ово је само потврда тезе коју већ дуго понављамо – о спрези чачанске власти и криминала. Бивша одборница се, приликом подношења оставке за одборнички мандат, није удостојила да колегама одборницима саопшти и разлоге који су је определили за оставку. Сада знамо разлог – одлазак на одслужење затворске казне. Нормално је да се сада питамо да ли нам предстоји још неко обелодањивање ванзаконских активности градских челника, јер им после оваквог скандала више нико ништа не верује.

 

Информативна служба Двери у Чачку

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza