Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

03. 12. 2017. Čačak

Autor: ObjektivNo1/Epicentarpress

Čačak: Vlast nije podržala formiranje anketnog odbora

Vladajuća većina nije podržala formiranje anketnog odbora na sednici Skupštine grada koji je predložila opozicija za utvrđivanje učinjene štete zbog nezakonitih odluka o cenama boravka dece u vrtićima i jaslicama u čačanskim predškolskim ustanovama.

To je medijima potvrdio i predsednik Skupštine grada Igor Trifunović. 

On je predstavnicima opozicije predložio da ukoliko imaju neke dokaze o nezakonitom radu o tome obaveste tužilaštvo i policiju. Opozicija smatra da se vlast uplašila kako se ne bi saznalo ko je oštetio budžet grada za 230 miliona dinara!

Predlog za formiranje anketnog odbora podneli su: Grupa građana za napredniji Čačak, Nova Srbija i Dveri. Prema podacima koje je iznela opozicija, umesto da grad vrati roditeljima 70 miliona dinara, biće vraćeno 230 miliona više, jer su roditelji pokrenuli sudske postupke.

Lider Dveri smatra da bi trebalo formirati anketne odbore za sva preduzeća i ustanove kako bi se utvrdilo šta se u njima radilo svih ovih godina.

- Krećemo u ispitivanje rada sadašnje i bivše vlasti, i to je važno za grad Čačak.  Neće biti političkih promena dok se ne podvuče crta,  i dok ne vidimo ko je odgovaran za neke katastrofalne greške u prošlosti. Mi bi formirali anketne odbore za sve gradske ustanove, za sva javna preduzeća i svuda bi moralo da se pretrese šta se radilo, kako se zapošljavalo, kako su trošene pare  i na koji način je doveden u pitanje život grada, naveo je Boško Obradović, predsednik SP "Dveri".

- "Preporučujem opoziciji da preko tužilaštva ispita nezakonito poslovanje bilo kog javnog preudzeća ili ustanove", rekao je Igor Trifunović, predsednik Skupštine grada.

Opozicija odbijanje smatra da vlast pokušava da prikrije aferu i da se ona zaboravi, navodeći da je slična situacija i u Skupštini Srbije gde se sve njihove inicijative odbijaju.

Vlast se plaši da se ne otkriju njihove afere, dodaju predstavnici ove tri opozicione odborničke grupe.

Sa druge strane, vlast kaže da izveštaji anketnog odbora nemaju nikakvu težinu i da se donose zaključci koji nisu obavezujući.

- "Suvišno je da Skupština formira anketne odbore koji bi se bavili ispitivanjem nečega, a na kraju možemo imati samo neki zaključak ili preporuke, bez procesuiranja. Postoje nadležni organi koji se bave svojim poslom", dodaje predsednik Skupštine grada Čačka.

Skupština grada Čačka je do sada formirala nekoliko anketnih odbora kada su ispitivana poslovanja JP Gradac i Turističke organizacije Čačak gde su uočeni ozbiljni propusti u radu.

Podsetimo, predlog da se ispitaju nezakonitosti u vezi nadoknada za boravak dece u vrtićima i jaslicama, kao i otkrivanje poverljivih podataka u vezi dece i njihovih roditelja pokrenula je odbornica Violeta Marković ispred Grupe građana "Za napredniji Čačak - dr Aleksandar Radojević".

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza