Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

15. 11. 2012. Čačak

Izvor: Večernje novosti

Čačak: Peticija za park Sonje Savić

Skupštini grada predata je peticija da se mali park kod železničke stanice nazove po imenu glumice Sonje Savić, koja je preminula pre četiri godine.

 

Skupštini grada predata je peticija da se mali park kod železničke stanice nazove po imenu glumice Sonje Savić, koja je preminula pre četiri godine. Peticiju da se park u kom je Sonja napravila prve korake nazove baš po njoj, na internetu je potpisalo 750 ljudi.

Podnosioci predlažu i da se umesto izlivanja biste sa njenim likom izlije skulptura sa temom "Ona hoda sama kroz grad". Skulpturu bi dobrovoljno izlili akademski slikar Mijalko Đunisijević i akademski vajar Ivan Radović, prema radu pesnika i ilustratora Nikole Šipetića.

U peticiji se podržava i predlog odbornika Miroslava Purića, da se imenom glumice nazove mali park kraj železničke stanice, jer park nema ime, a davanje Sonjinog imena nekoj od ulica, povlačilo bi skupu administraciju promene ličnih dokumenata građana.Skupština Čačka će o ovom predlogu raspravljati na nekoj o narednih sednica.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza