Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

18. 01. 2019. Čačak

Autor: ObjektivNo1/Epicentarpress

PROTEST U ČAČKU (foto)

U Čačku je u petak, 18. januara, u 18 časova, održan prvi građanski protest pod sloganom ''Čačak bez straha # 1 od 5 miliona''. U protestnoj šetnji bilo je oko dve hiljade građana, među kojima su bili najbrojniji mladi, ali je, takođe, uočeno veliko prisustvo učesnika petooktobarskih promena koji su se odavno povukli iz javnog života.

 

 

Protestno okupljanje, kako je i najavljeno, započelo je kod spomenika legendarnom srpskom vojskovođi Stepi Stepanoviću. Okupljenima se, u ime organizatora protesta, studenata koji su na univerzitetima van Čačka, obratio Radiša Ćeriman, student Fakulteta političkih nauka u Beogradu. On je ponovio zahteve koji su se proteklih sedmica čuli na protestima u Beogradu i dodao nove, kako je rekao ''lokalne'', koji se odnose na problem zagađivanja reke Morave, stranačko zapošljavanje i odlazak mladih iz grada na Moravi.

 

Večerašnji protestni skup podržale su i političke organizacije:  Dveri, Nova Srbija, Socijaldemokratska stranka, Demokratska stranka, Dosta je bilo, Grupa građana "Za napredniji Čačak", Pokret srpske omladine, Jedan tim iz Dragačeva i drugi. Međutim, nisu primećena stranačka obeležja niti su se političari obraćali građanima. 

U toku šetnje građani su duvali u pištaljke a ispred zgrade u kojoj je sedište Povereništva Gradskog odbora SNS-a čuli su se i povici: ''Lopovi, lopovi...''. Na transparentima, koje su nosili uglavnom mladi, bilo je ispisano: ''Nemoj da lažeš moju babu'', ''Izađite mama i tata'', ''Aki je malo nervozan'', '' Starci rade, deca gladuju..'', kao i transparent sa natpisom ''Pravda za Davida''.

Kako se čulo od učesnika protesta ''broj okupljenih građana je veći od očekivanog'' ali da se od ''slobodarskog Čačka očekuje i više narednih nedelja''. Naredni protest zakazan je za sledeći petak, 25. januar, u 18 časova, na istom mestu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza