Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

08. 02. 2019.

Izvor: Epicentarpress/ObjektivNo1

BOJKOT! Opozicija napušta Skupštinu grada Čačka

Lideri Grupe građana Za napredniji Čačak i Dveri, dr Aleksandar Radojević i Boško Obradović, kao i GO Nove Srbije u Čačku podržali su predlog da opozicija napusti republički, pokrajinski i sve lokalne parlamente. Kako su rekli, to treba da bude odgovor režimu koji je uništio sve institucije i preuzeo sve medije.

Prema gotovo identičnim izjavama sve tri opozicione struje, ako je neko predmet konstantnih medijskih napada, jer ih vlast drži skoro sve pod svojom kontrolom, ne postoji medijska sloboda. Vlast nipodaštava sve što se radi u Skupštini,tada se gubi smisao opozicionog delovanja u parlamentu.
"Mi ćemo biti prvi koji će napustiti i bojkotovati skupštinska zasedanja ako se stvari budu kretale u tom pravcu", rekao je dr Aleksandar Radojević.
Boško Obradović, lider Dveri, rekao je da su se opozicioni predstavnici već dogovorili oko toga da se izbori bojkotuju dok god oni ne budu fer i pošteni, kao i da se napuste svi parlamenti. To ipak ne znači, kako kaže prestanak političkog delovanja, već naprotiv, inteziviranje rada sa građanima.
"Jedna od stavki oko koje se kompletna opozicija usaglasila je napuštanje apsolutno svih skupština, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog nivoa. To ne znači napuštanje naših poslaničkih i odborničkih dužnosti. To što napuštamo skupštine, to znači jedan aktivni bojkot, znači da održavamo paralelne, otvorene sednice prlamenta, to znači da primamo građane, da obilazimo Srbiju, da pričamo sa građanima. Napuštanje poslaničkih ili odborničkih klupa nije napuštanje politike već jedan aktivan bojkot, delegitimizacija jednog trulog i nedemokratskog sistema u kome više ne želimo da učestvujemo, i izlazak na ulice i pridruživanje građanima na protestima u zajedničkoj borbi da vratimo smisao parlamentarizma", rekao je Obradović.
Za potpuni bojkot parlamenta je i Miloš Marić šef odborničke grupe Nove Srbije u Skupštini grada Čačka.
"Od izbora pa do danas naša odbornička grupa delovala je opoziciono i nikada ni direktno ni indirektno nismo pomagali aktuelnu vlast. Zadržali smo svojih sedam mandata i na to sam naročito ponosan, kao i našom kompaktnošću, za razliku od ostalih opozicionih odborničkih grupa koje su ponekad sarađivale sa aktuelnom vlašću" izjavio je Marić na konferenciji za medije.
On je podsetio da su upravo odbornici Nove Srbije pokrenuli inicijativu za smenu predsednika Skupštine grada Igora Trifunovića, kada je u lokalni parlament pozvao policiju, kao i gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.
"Nažalost, tada nismo naišli na odgovarajući odjek kolega iz opozicionih odborničkih grupa i ta inicijativa nije uspela. Mi se ovoga puta nećemo poneti kao oni, već ćemo pristupiti zajedničkom bojkotu", rekao je Marić.
Miloš Marić je ujedno pozvao sve glasače Nove Srbije, kao i sve slobodoumne građane grada Čačka, da uzmu aktivno učešće u protestima i poručio da je NS 5. oktobra 2000. godine bila nosilac promena u državi, ali i da nismo istrajali u tome da se dogodi 6. oktobar.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza