Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

19. 08. 2019.

Izvor: MNA/Miloš Lukić

Todorović: U pregovorima smo sa više stranih kompanija

U protekih par godina u Čačak je stiglo nekoliko stranih investicija, a jedna od većih, nemačka kompanija Forverk trebalo bi tokom jeseni zvanično da počne sa radom, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović, dodajući da su ohrabrujući i podaci kada je u pitanju broj nezaposlenih.

"Radovi u privrednoj zonu u Preljini idu u odličnom smeru, uradili smo parking, saobraćajnice, doveli vodu, izgradili kanalizaciju, obezbedili struju i gas. Forverk privodi kraju izgradnju 43.000 metara kvadratnih proizvodnog pogona i očekujemo već na jesen da se fabrka otvori", rekao je Todorović agenciji MNA.

Prema njegovim rečima, za sada je zaposleno oko 70 inženjera, rukovodilaca, a očekuje se da veći broj radnika u neposrednoj proizvodnji bude primljen tokom jeseni i narednih godina.

Todorović kaže i da se još jedna nemačka kompanija “Viland” dobro razvija na lokaciji nekadašnjeg Cera.

"Očekujemo da se tokom septembra odluče da li žele da ostanu na sadašnjoj lokaciji ili da se razvijaju na novoj", naveo je on.

Todorović kaže da se pregovara sa novim investitorima iz Izraela, Italije, Švajcarske, Nemačke.

"Nadam se do kraja ove, ali i naredne godine još mnogo dobrih investicija, ali mislim da će nemački Forverk biti motor industrijskog razvoja ne samo Čačka, već Moravičkog okruga", naglasio je Todorović.

Ističe da je dosta kompanija zainteresovano za investiranje u Čačku, poput jedne izraelske koja se uglavnom bavi softverima.

"Razgovaramo i pregovaramo sa njima i čekamo njihov konačni sud i sve radimo isključivo sa Razvojnom agencijom, ali i Vladom Srbije. Kad imamo tako dobar zajednički nastup, onda očekujemo i rezultate", naglasio je Todorović.

Todorović je rekao i da mnoge domaće kompanije proširuju svoje kapacitete, proizvodne hala, otvaraju nova radna mesta.

"Krajem jula na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Čačku je bilo 6.565 nezaposlenih, što je za oko 4.000 manje nego pre tri godine", izjavio je Todorović.

On je ubeđen da će narednih godina ovaj broj biti prepolovljen.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza