Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

28. 11. 2012. Čačak

Autor: ObjektivNo1 - O.S.M. Izvor: objektivNo1

Čačak: Radnici pokušali blokadu Ibarske magistrale (VIDEO)

Radnicima fabrike hartije "Božo Tomić" iz Čačka policija nije dozvolila najavljenu blokadu saobraćaja na Ibarskoj magistrali, na kružnom toku u Preljini.

Radnici  čačanske Fabrike hartije "Božo Tomić", nisu uspeli da blokiraju Ibarsku magistralu u Preljini, od 11 do 13 časova, kao što su ranije najavili, jer policija to nije dozvolila. 

Ogorčeni radnici potsećaju da je 69 godina prošlo od drugog zasedanja AVNOJ-a i prognoziraju da nam se blizi novo zasedanje. Oni ističu da je njihov položav nepodnošljiv, jer krajem decembra ostaju i bez zdravstvene zaštite.

Radnici,koji već 20 meseci nisu prilmi platu i čiji radni staž nije povezan za poslednjih šest godina, zahtevju da njihov status bude odmah rešen, predlažući  pokretanje proizvodnje ili stečaj najstarije fabrike u Čačku.  Prema rečima Miloša Tripkovića, predsednika Samostalnog sindikata Fabrike hartije, dugovanja firme sa kamatama iznose 18 miliona evra.

Radnicima Fabrike hartije "Božo Tomić" na kružnom toku u Preljini nisu se pridružili predstavnici gradske vlasti. Prema rečima Radenka Lukovića, zamenika gradonačelnika Čačka, postoji dobra volja da se problem reši, ali prepreku predstavlja pravni status preduzeća.

Nema komentara.

Ostavi komentar