Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

15. 05. 2020.

Izvor: ObjektivNo1.

Moravički okrug: Broj novoobolelih od koronavirusa u padu

Prema podacijam Zavoda za javno zdravlje u Čačku, broj novoobolelih od koronavirusa je u padu, saopštio je danas Radni tim za praćenje širenja korona virusa.

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Čačku napravio je malu retrospektivu broja uzetih uzoraka pa daje podatak da je od 06. maja, zaključno sa današnjih danom, uzeto 688 briseva. Sa analize je pristiglo 598, od kojih su četiri bila pozitivna, što je 0,6 odsto.

"Pored toga, rađeno je i uzimanje antitela više od 300 uzoraka. Pošto su rezultati sa te analize orjentacioni i zahtevaju naknadno testiranje PCR, vođena je evidencija u smislu orjentacije i konstatovano je nekoliko sporadičnih slučajeva prisustva antitela na COVID-19. Primera radi, kada pacijent ulazi u bolnicu radi mu se obavezno brzi test, a zatim se ista ta lica testiraju PCR", navodi se u saopštenju. 

Do sada je PCR metodom na nivou Moravičkog okruga zabeleženo 160 pozitivnih, od toga u Čačku 95, Gornjem Milanovcu 56, šest u Lučanima i tri u Ivanjici.  

 

"U prethodnom izveštaju naznačili smo da je u Čačku bilo 96 pozitivnih, međutim radilo se o jednom licu iz Lučana, tako da smo revidirali broj u Čačku na 95", dodaje se u saopštenju.

Republički fond zdravstvenog osiguranja izveštava da su zdravstvene ustanove prijavile 956 radnika za antigensko testiranje na COVID-19. Policijska uprava izveštava da je stanje bezbednosti normalno te da se broj lica u samoizolaciji uvećao za broj lica koja su došla iz inostranstva. U ovom trenutku je na snazi propis po kome lice koje je došlo iz strane zemlje i testirano je tamošnjoj referentnoj ustanovi i označeno negativno, ne podleže merama samoizolacije.

Svi drugi, pa i oni koji pređu granicu, testiraju se i budu negativni, ipak podležu merama samoizolacije. Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19, navodi se u saopštenju.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza