Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

19. 05. 2020.

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Kod dva pacijenta u bolnici potvrđen korona virus

U protekla 24 sata potvrđeno je prisustvo korona virusa kod dva pacijenta smeštena u Opštoj bolnici u Čačku.

Kako je saopštio Radni tim za praćenje širenja korona virusa, tokom prethodnog dana u laboratoriju "Vatreno oko" u Beogradu poslata su 43 uzorka, a rezultati su pokazali da je korona virus prisutan kod dve osobe.

"Reč je o dvojici muškaraca koji se već nalaze na infektivnom odeljenju čačanske Opšte bolnice. Danas će na analizu biti poslata 102 uzorka iz celog Moravičkog okruga, među njima i 27 uzetih od osoba koje su doputovale iz inostranstva", navodi se u saopštenju.

 

Prema proceduri, osobe koje dolaze iz inostranstva bez potvrde da su u prethodna 72 sata testirane na COVID-19, moraju ostati u samoizolaciji 14 dana. Ukoliko ne žele da ostanu taj vremenski period kod kuće, imaju mogućnost da se testiraju i kretanje će im biti odobreno samo ako uzorak bude negativan.

U prijemno-trijažnoj ambulanti bolnice prethodnog dana su obavljena tri pregleda, a dva osobe su primljene na infektivno. Trenutno je na tom odeljenju hospitalizovano 13 pacijenata. Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza