Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

10. 12. 2012. Čačak

Autor: ObjektivNo1- D.Ilić Izvor: ObjektivNo1

Čačak: Čuvaj se, poledilo!

Iako su prvi sneg i niske temperature, donele i led, na ortopediji u čačanskoj bolnici nije povećan broj intervencija, rekao je za portal ObjektivNo1. dr Slobodan Gujaničić, PR Gradske bolnice.

Na Urgentnom prijemnom centru i ortopediji je zabeležen uobičajen broj intervencija i nije povećan broj povreda, rekao je dr Gujaničić. To ne znači da neće biti, jer je ovo period kada se najviše povreda i preloma beleži kod starijih sugrađana, dodao je PR bolnice.

Vreme je i prehlada, pre svega kod dece, ali probleme mogu imati i kardiovaskularni, hronični bolesnici, kao i starije zdrave osobe.

Preporuka dr Gujaničića starijim sugrađanima je da se ne kreću u ranim jutarnjim satima zbog veoma niskih temperatura, a da hronični bolesnici redovno uzimaju terapiju.

U Hitnoj službi Doma zdravlja su istakli da su danas imali jedan zabeležen slučaj povrede usled pada na led, dok je tokom jučerašnjeg dana regiostrovan veliki broj poziva hroničnih, kadriovaskularnih bolesnika, astmatičara. Na terenu su bile tri ekipe službe Hitne pomoći.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza