Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

11. 12. 2012. Čačak

Autor: ObjektivNo1 - D.Ilić Izvor: ObjektivNo1

Čačak: Podrška planu održivog razvoja planine Rudnik (VIDEO)

Na današnjoj sednici Gradskog veća u Čačku, članovi su jednoglasno podržali odluku o potpisivanju Memoranduma o finansiranju master plana održivog razvoja planine Rudnik.

Memorandum o izradi i učešću u finansiranju master plana, do sada su potpisali grad Kragujevac i opštine Topola i Knić, dok se očekuje da će odbornici Skupštine grada Čačka i opštine Gornji Milanovac na narednim sednicama podržati ovaj master plan.

Ideja o zaštiti planine Rudnik potekla je od Rektorata u Kragujevcu, a projekat bi se radio tokom 2013. i 2014.godine.

Za izradu strateškog master plana neophodno je 30 miliona dinara, 80 odsto finansira Ministarstvo  finansija i privrede, a 20 odsto gradovi i opštine, potpisnice Memoranduma.

Grad Čačak bi trebalo iz budžeta za narednu godinu da izdvoji više od 1.500.000 dinara. Neophodno je što pre potpisati Memorandum kako bi novac stigao od resornog ministarstva, rekao je Vojislav Ilić, gradonačelnik Čačka.

Odluku o učešću grada Čačka u finansiranju izrade master plana održivog razvoja planine Rudnik, jednoglasno su podržali članovi veća, bez većih primedbi, uz učekivanje da će podršku dati i odbornici Skupštine grada Čačka na narednoj sednici.

Nema komentara.

Ostavi komentar