Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

12. 12. 2012. Čačak

Autor: o

U Moravičkom okrugu bolje nego juče

Iako je sneg padao skoro cele noći, situacija u opštinama moravičkog okruga je bolja, izjavio je za portal ObjektivNo1. Dragiša Broćić, načelnik sektora za vanredne situacije

Mašine su jutros oko 10 časova krenule u najudaljenije čačansko selo Brezovice kako bi raščistile glavni neprohodan put do žitelja ovog mesta. Mašine će, prema rečima Broćića krenuti i u podkablarska sela kako bi se omogućilo da vozila javnog prevoza stignu do ovih krajeva.

 

Što se tiče gradskih i prigradskih ulica, one se čiste po prioritetima, kažu nadležni. Medjutim, u manjim ulicama u centru grada kao i prigradskim, na kolovozima ima i do 40 centimetara snega što znatno usporava saobraćaj. U taxi službama su nam rekli da je veoma otežan prilaz do kućnih adresa i poseban problem pretstavlaju situacije kada su u pitanju hitni pozivi. Opšti je utisak, kažu Čačani da, ili nema dovoljno vozila za čišćenje snega, ili nisu u dovoljnoj meri angažovani.

U opštini Gornji Milanovac i danas je najteže u suvoborskih selima do kojih već treći dan ne dolaze autobusi. Medjutim, nadležni u ovoj opštini najavljuju da će od ranog jutra krenuti u raščišćavanje ovog terene, pre svega put Pranjane – Gornji Milanovac koji je najproblematičniji. Gradske saobraćajnice se čiste po utvrdjenim prioritetima, a Ibarska magistrala, uključujući i planinski prevoj Rudnik je potpuno očišćena.

U Dragačevu je situacija, za sada dobra. Varošica Guča je potpuno očišćena, a u najudaljenija sela ekipe Crvenog krsta i članovi kriznog štaba su dopremili hranu u staračka domaćinstva.

U opštini Ivanjica još uvek ima sela do kojih nije doprla mehanizacija, a veliki problem imaju meštani sela Dobri Do, gde je oko 200 domaćinstava, zbog kvara na dalekovodu, bez električne energije. Kako nam je rečeno, u toku dana bi ovaj problem trebalo da bude rešen.

Meteorolozi u popodnevnim satima najavljuju prestanak padavina, pa bi se moglo zaključiti da će u moravičkom okrugu prvi snežni talas proći bez većih problema. Medjutim, ovo je tek početak zime!

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza