Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

02. 08. 2020. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Moravički okrug: Preminule dve osove iz Čačka i jedna iz Ivanjice

U protekla 24 sata preminule su tri osobe u Moravičkom okrugu, saopštio je Radni tim za praćenje širenja koronavirusa.

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je ukupno 129 pacijenata. U protekla 24 časa primljeno je 9 pacijenata, a u respiratornom centru, gde su hospitalizovani pacijenti sa teškom kliničkom slikom, nalazi se12 pacijenata, od kojih je 9 priključeno na respiratore.

 

Preminuli su pacijentkinja iz Ivanjice P.P. (1930) i dva pacijenta iz Čačka K.M. (1948) i P.M. (1953). Za poslednja 24 časa  u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije pregledana su  44 pacijenta.Iz kovid odeljenja Opšte bolnice otpuštena su 4 pacijenta.

Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br.2.Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID - 19.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza