Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

18. 12. 2012. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Uručene Decembarske nagrade(VIDEO)

Na svečanoj sednici povodom proslave Dana grada Čačka uručene su Decembarske nagrade najuspešnijim sugrađanima iz raznih oblasti rada i stvaralaštva.

Decembarske nagrade Grada Čačka svake godine dodeljuje gradska Skupština povodom Dana grada kojim se obeležava prvo pominjanje imena Čačak u Dubrovačkim spisima iz 1408. godine.

Ovogodišnji dobitnici su:Dobrovoljno društvo davalaca krvi "Sloboda"

Ovo udruženje decenijama unazad pokazuje visoki nivo humanosti i prednjače u svim akcijama dobrovoljnog davalaštva. Medju njima su i oni koji su više od sto puta dali krv i spasili mnoge ljudske živote.

 

Osnovna škola "Milica Pavlović"

Predlog da ova škola dobije najveće priznanje grada potekao je iz MZ "3.decembar", na čijoj se teritoriji  škola nalazi. Inače, godinama unazad učenici i profesori ove škole postižu izvanredne rezultate u svim nastavnim oblastima, što ih svrstava u najuspešnije u ovom delu Srbije.

 

KUD "Bambi" – ovo kulturno-umetničko društvo čine najmladji žitelji Čačka koji su svojim gostovanjima u zemlji i svetu osvajali srca publike, negujući od malena srpsku tradiciju i kulturu. Uz veliko požrtvovanje koreografa Nikole Novakovića, KUD "Bambi" je mnogo doprineo i na afirmaciji grada Čačka.

 

Nagradu dele: Rodoljub Petrović i Mijo Matović

Bardovi čačanskog novinarstva koji su ceo svoj radni vek posvetili jednoj od najtežih profesija. Nakon mnogobrojnih priznanja koja su dobili za svoj rad na red je došlo i priznanje koje se uvek najteže dobija – u svom gradu!

 

 

Dele nagradu: dr Sveta Stamenković i prof.dr Dragan Golubović

Oba profesora su postigla značajne rezultate u svojim oblastima. Dr Stamenković je poslednjih godina izuzetno aktivan u Društvu pčelara koje ga je, izmedju ostilih, i predložilo za ovo visoko priznanje. Dr Golubović je profeser na Tehničkom fakultetu u Čačku, autor je mnogih udžbenika.

Dobitnicima nagrada, pored plaketa uručene su i novčane nagrade, koja iznose 4 prosečne plate.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

19.12.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 19:31

KATASTROFA ZA ČAČANE

ZABORAVLJENO JE DA SE URUČI PRIZNANJE ZORANU PANTOVIĆU, DIREKTORU ČAČANSKOG VODOVODA ŠTO JE SVOJOM: STRUČNOŠĆU, ODGOVORNOŠĆU I ZNANJEM IZVRŠIO GENOCID NAD RIBAMA, KOD BRANE U PARMENCU, NA ZAPADNOJ MORAVI, UNIŠTIVŠI PREKO 10 TONA RIBE I RIBLJE MLAĐI. VALJDA ĆE GA GRADONAČELNIK MR. VOJISLAV ILIĆ ODLIKOVATI ZA TO, AKO JE UOPŠTE UPOZNAT.

Odgovori

Ostavi komentar