Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

28. 10. 2020.

Autor: ObjektivNo1.

U Čačku 5 potvrđeno novozaraženih osoba

Radni tim za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka saopštio je da je od 44 uzorka poslatih na analizu pet pozitivnih iz Čačka, a jedan pozitivan je iz Gornjeg Milanovca. Svi kontakti su u izolaciji. Na analizu se danas šalje još 74 uzorka.

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 18 pacijenata. U protekla 24 časa bio je prijem tri pacijenta. Jedan pacijent preveden je na grudno odeljenje, koje je od danas COVID odeljenje.

U prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 22 pregleda, od kojih je 15 prvih pregleda.

Svi sugrađani koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br.2.

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.

Foto: Pixabay

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza