Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

20. 11. 2020.

Autor: ObjektivNo1

Novo izdanje Gradske biblioteke Čačak

U duhu svoje plodne i kvalitetne izdavačke delatnosti, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Disˮ, Čačak, upravo je objavila poetsku zbirku "Jagma" Aleksandre Jovanović (Vranje,1996), dobitnice Nagrade „Mladi Disˮ za 2020. godinu na 57. Disovom proleću.

Četrdesetak pesama, koliko ovo delo sadrži, saopštavaju autorkina osećanja i razmišljanja iz intimne i introspektivne pozicije, pod uticajem svega onog spoljašnjeg i unutrašnjeg što poslednjih decenija obeležava život na ovim prostorima.

Udruživši svoj nesumnjivi pesnički dar sa hrabrošću, Aleksandra Jovanović svakim svojim stihom otvara nam oči, u pokušaju da vrati poverenje u lepotu sveta. Blesak njenih izbrušenih strofa budi čitaočevu vrhunsku osetljivost i sposobnost uobrazilje da se sa pesnikom uhvati korak.

Zbirku zatvara pogovor Uroša Ristanovića Grabljenje smisla Aleksandre Jovanović i Slovo urednika mr Marijane Matović – Dar udružen sa hrabrošću.

Ovaj naslov objavljen je kao 39. po redu u Biblioteci Tokovi koja od 1979. godine do danas okuplja pesničke prvence talentovanih pesnika mlađe generacije. Njihove autentične glasove na savremenoj književnoj sceni svakako treba čuti i u njihovom hodu po tankom ledu prepoznati mogućnost srećnog ishoda.

Knjigu je štampala Štamparija „Svetlostˮ iz Čačka u tiražu od 300 primeraka. 


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza