Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

20. 11. 2020.

Izvor: Info Press

U čačanskoj bolnici popunjeno 90 odsto kapaciteta

U kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku hospitalizovana su 182 pacijenta, 19 je smešteno u respiratornom centru, od kojih je 11 na respiratoru, rečeno je nakon sednice Radnog tima za praćenje situacije sa koronavirusom.

U Opštoj bolnici se dnevno obavi 220 pregleda, od kojih prvih oko 130 do 140, a 20 pacijenata se dnevno primi na bolničko lečenje, rekao je direktor bolnice Miroslav Sretenović.

Bolnički kapaciteti su u paviljonima koji su predviđeni za obolele od kovida popunjeni sa 90 odsto, preostalo je još oko 20 slobodnih mesta  pa će u nedelju ili u ponedeljak ponovo biti  stavljena u funkciju Plava hala.

"Oni pacijenti koji su pri kraju bolničkog lečenja, ali koji još uvek nisu u takvom stanju da bi mogli biti otpušteni kući, biće upućivani u Plavu halu, gde bi pod zdravstvenom kontrolom bilo završeno njihovo bolničko lečenje do otpusta kući. To je različit pristup u odnosu na onaj koji smo imali u prethodnom, letnjem talasu, kada smo u Plavu halu slali pacijente koji su bili pozitivni, ali bez simptoma. Dakle, sada bi u privremenoj bolnici bili pacijenti koji su imali bolest, ali su donekle izlečeni i ostalo im je još nekoliko dana lečenja", objasnio je dr Miroslav Sretenović.

I u Opštoj bolnici u Čačku  je 30 zdravstvenih radnika, lekara i medicinskog osoblja, kao i 15 nemedicinskih radnika  zaraženo korona virusom  što značajno smanjuje broj angažovanih radnika u toj zdravstvenoj ustanovi.   

Foto: Pixabay

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza