Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

23. 11. 2020.

Izvor: EpicentarPress

Plava hala u Atenici spremna za prijem pacijenata

"Kapaciteti na kovid odeljenjima čačanske Bolnice su u potpunosti popunjeni i trenutno su hospitalizovana rekordna 204 pacijenta koji imaju simptome korona virusa ili se sumnja na iste. Kako bi se rasteretila bolnica, odlučili smo da ponovo aktiviramo privremeni saniteski centar u Plavoj hali u Atenici", izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Privremenom Kovid bolnicom upravljaće dr Slobodan Blagojević, specijalista urgentne medicine, a o pacijentima će se brinuti medicinsko osoblje iz Opšte bolnice Čačak i iz Doma zdravlja.

U hali je trenutno postavljeno 48 boca sa kiseonikom, dok se, prema najavama gradonačelnika Todorovića, u narednih nekoliko dana očekuje da stigne još 100 boca.

"Smanjeni su smeštajni kapaciteti, upravo zbog razvoda kiseonika. U sobama je sada sedam postelja, umesto devet koliko je prvobitno bilo planirano. Raspolažemo sa 160 postelja, ali i sa svim pratećim medicinskim aparatima koji su neophodni za dobro i kvalitetno lečenje", dodao je Todorović.

Prema rečima gradonačelnika, u halu će biti izmešteni pacijenti iz Bolnice, koji su u boljem stanju, ali još uvek nisu za kućno lečenje. U slučaju hitnosti, čačanska bolnica je od Plave hale udaljena samo nekoliko stotina metara, što je velika prednost.

Foto: Epicentarpress

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza