Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

25. 01. 2013. Čačak

Autor: ObjektivNo1 - D.Ilić Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Od grada nas "spasila" suša! (VIDEO)

Radarski centar "Užice" je prošle godine dejstvovao svega 12 dana, što je najmanji broj dejstava u proteklih 36 godina. To je posledica velike suše, jer nije bilo gradonosnih oblaka, pa samim tim ni potrebe za ispaljivanjem raketa, rekao je na sednici Gradskog veća u Čačku, Dragomir Krljanac, rukovodilac Radarskog centra "Užice"

Krljanac je rekao da je prošle godine potrošeno veoma mali broj protivgradnih raketa. Problem svih protivgradnih stanica, prošle godine je bio veoma mali broj raketa na lageru, ispod prosečnih 12, kazao je Krljanac. Grad Čačak je u poslednje dve godine nabavljao rakete, tako da se na vreme dejstvovalo. Pričinjena šteta nije bila velika na teritoriji Čačka, osim grada koji je 4.maja značajnu štetu pričinio u Kukićima, Zablaću i Lipnici. 

Krljanac je rekao da stimulacije za strelce nisu bile mnogo velike, a da se ne zna koliko će iznositi ta naknada za ovu godinu, istakavši da su za sada, strelci u nadležnosti Hidro - meteorološkog zavoda.

Radomir Krušćič, član Gradskog veća je kazao da je obaveza svih, da strelci imaju obezbeđen maksimalan broj raketa, ali istakao da su problem i nerešeni imovinsko - pravni odnosi, odnosno lokacije na kojima su protivgradne stanice, koje su registrovane na fizička lica. Te lokacije moraju da se izvlaste i prema procenama Kruščića, to ne bi koštalo mnogo, jer je u pitanju od 5 do 10 ari zemljišta. 

Članovi veća su usvojili izvšetaj o funkcionisanju protivgradne zaštite na teritoriji Radarskog centra "Užice" za 2012.godinu.

Nema komentara.

Ostavi komentar