Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

21. 02. 2013. Beograd

Izvor: ObjektivNo1.

Na sajmu turizma u Beogradu 1.000 izlagača (VIDEO)

Na 35. Međunarodnom sajmu turizma učestvovaće više od hiljadu izlagača iz 46 zemalja, što je dokaz da ima sajamskih manifestacija koje i u godinama ekonomske krize pokazuju rast domaćih i stranih izlagača, rekao je danas državni sekretar Ministarstva finansija i privrede, Goran Petković. Tradicionalno i Čačak će na Sajmu turizma predstaviti svoju turističku ponudu. Oni će prvi put ove godine predstaviti zdravstveni i dentalni turizam. U TO Čačak kažu da će pokušati da odbrane prošlogodišnje nagrade.

Direktorka Turističke orgizacije Srbije Gordana Plamenac, saopštila je da je  glavna tema sajma  kultura, ali da će uz nju biti nastavljena i prošlogodišnja gastronomska kampanja. Ona je podsetila na veliki uspeh koji je imao u svetu turistički promotivni film "Soul food", i najavila da će ove godine biti prikazan novi film vezan za organsku hranu. Plamenac je rekla da će na štandu TOS-a biti predstavljen antički montažni grad Naisusa, pod imenom "Konstantinus Kampus", koji će pratiti i kratki film "Konstantinus Magnus".

Zemlja partner ovogodidšnjeg sajma je Nemačka, koja je prošle godine prvi put na beogradskom sajmu turizma predstavila svoju turističku ponudu i prepoznala potencijal tržišta našeg regiona. Izvršna direktorka Turističke organizacije Nemačke (TON), Petra Hedrofer, kazala je da Nemačka učestvuje na preko 80 sajmova turizma širom sveta, i da je dobra stvar što je kroz partnerstvo na ovom sajmu produbljena saradnja TON-a i TOS-a koja traje već pet godina.

JU “Turističkа orgаnizаcijа Čаčkа”  i ove godine nа štаndu u hаli 4, Beogrаdskog sаjmа, predstаvlja turističku ponudu područjа grаdа Čаčkа i njegove okoline.

Pored Turističke orgаnizаcije Čаčkа, predstаviće se i Specijаlnа bolnicа zа rehаbilitаciju “Gornjа Trepčа”, Sаbor trubаčа u Guči, UTP “Morаvа” а.d., Turističko-rekreаtivni centаr “Momčilo Čeković” iz Koštunićа, Udruženje poslovnih ženа “Nаdeždа Petrović”, firmа Helikon (proizvodnjа suvenirа) i Udruženje grnčаrа Zlаkusа.

Ovogodišnji Sajam turizma otvoren je danas i trajaće  četiri dana. I ovoga puta, tradicionalno, biće dodeljene nagrade za najuspešnije turističke prezentacije.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza