Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

06. 03. 2013. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Smena direktorke vrtića?

Najviše diskusija na sednici Gradskog veća izazvao je izveštaj o stanju objekta dečijeg odmarališta "Ovčar" u Ulcinju Predškolske ustanove “Radost”, kao i izveštaj o kontroli namenskog i zakonitog trošenja sredstava u vrtiću.

Na sednici Gradskog veća u Čačku najviše diskusija izazvao je izveštaj o stanju objekta dečijeg odmarališta "Ovčar" u Ulcinju Predškolske ustanove “Radost”. Izveštaj o stanju objekta podneli su građevinski inženjer Čedo Vasović, radnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i član Gradskog veća Zvonko Mitrović, arhitekta. Mitrović nije prisustvovao sednici Gradskog veća, a Vasović je, pored ostalog, rekao da je mišljenja da će objekt moći da se koristi ove godine, uz određene intervencije.

Najžustrije u diskusiji je učestvovao Bratislav Jugović, član Gradskog veća, inače zaposlen u PU “Radost”, koji je konstatovao da vidi dva dijametralno različita izveštaja.

“Imam utisak da Vasović i Mitrović nisu bili na istom mestu, ni videli isti objekat”, kaže Jugovioć i dodadaje da je, prema Mitrovićevom izveštaju, stanje u odmaralištu “alarmantno”. Jugović je istakao da je “nedomaćinski” odnos rukovodstva PU “Radost” doveo do takvog stanja u odmaralištu, koje je od kapitalnog značaja za Čačak. Većnik Minić je predložio da se preispita odgovornost direktorke zbog “neblagovremenih intervencija na objektu”, zbog čega sada iz gradskog budžeta mora da se uloži mnogo više u njegovu sanaciju, nego što bi trebalo da se do sada radilo dobro. Član veća, Ostoja Mijailović, koji je u ranijem priodu sa Jugovićem i načelnikom Zoranom Todosijevićem posetio odmaralište u Ulciju, kaže da je bilo očigledno da su oprema i inventar u spavaonicama( jastuci, dušeci, posteljina) oskudni i u lošem stanju, kao i da bi trebalo povesti računa o higijeni u objektu.

On je rekao da je planirano da ovog leta u odmaralištu boravi 2000 mališana iz Čačka, uz uveravanja, da će uz intervencije to biti “bezbedno mesto za našu decu”. Mijailović je predložio da se što pre donesu pravilnici i odrede uslovi i kriterijumi za subvencionisanje boravka dece u Ulcinju.

Zamenik gradonačelnika Radenko Luković je konstatovao da je očigledno “zatajilo tekuće održavanje objekta, pa nema dileme da će zbog toga biti znatno veći troškovi adaptacije u odmaralištu”.

Članovi Gradskog veća su usvojili oba izveštaja o stanju odmarališta “Ovčar” i predložili da Upravni odbor vrtića preispita odgovornost direktora Marice Nešović zbog stanja u odmaralištu. Zaključeno je da se uđe u proceduru javnih nabavki, kao i da komisija, pred početak letnje sezone, poseti odmaralište i uveri se da li postoje odgovarajući uslovi za letovanje dece.

Razmatran je i izveštaj o kontroli namenskog i zakonitog trošenja sredstava u Predškolskoj ustanovi “Radost”. U budžetskoj kontroli su bili Milorad Rubaković i Vera Milić. Kontrola je vršena na bazi slučajnog uzorka. Sredstva za plate radnika PU “Radost” obezbedjuju se iz gradskog budžeta, republičkog, kao i iz sopstvenih prihoda. Iz sopstvenih prihoda su, kako je rečeno, isplaćivane stimulacije direktoru i zaposlenima, što u tom trenutku nije bilo u skladu sa zakonskim aktima. Konstatovano je da se izveštaj dostavi Upravnom odboru i javnom pravobraniocu.

Većnici su razmatrali izveštaj o stanju opreme koju je grad Čačak poverio na upravljanje JKP “Komunalac” Čačak na lokaciji “Tehnos”. Odlučeno je da bi trebalo formirati šestočlanu komisiju sa zadatkom da utvrdi šta je sa opremom, koja je iznajmljivana bez naknade, i kojoj se delimično gubi trag. Rečeno je da su 4 mašine “nestale bez traga”. Komisija bi trebalo da dostavi izveštaj u roku od 30 dana.

Na sednici Gradskog veća u Čačku data je saglasnost na predlog odluke o Statutu ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju “Zračak”. Razmatran je izveštaj o radu Centru za socijalni rad grada Čačka za 2012.g, kao i godišnji program rada Centra, koje je detaljno i stručno predstavio Goran Javorac. Broj korisnika, je prema ovom izveštaju povećan, a očekuje se trend rasta s obzirom na proširenje kriterijuma za korišćenje socijalne karta i subvencija računa.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

06.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 18:54

TOČ

kad je na redu toč.

Odgovori

Ostavi komentar

Vremenska prognoza