Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

19. 03. 2013. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Delegacija ruskog grada Ruza u poseti Čačku

Delegacija ruskog grada Ruza, boravi u petodnevnoj poseti Čačku.

Delegacija je u Čačak doputovala juče i ostaće do petka, kada se vraća u Rusiju. Danas je za goste iz Ruzskog Municipalnog Rejona Moskovske oblasti, organizovan prijem kod gradonačelnika Vojislava Ilića i gradskog rukovodstva. Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti privrede, poljoprivrede, kulture i sporta između gradova Ruza i Čačka. 

Aleksandar Dačić, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti je kazao da će ova grada sarađivati u ovim oblastima, ali je pre svega istakao da će se ova dva grada potpisati ugovor o bratimljenju. Predlog o bratimljenju je potekao od Antona Vladimiroviča Sokolova, trećeg sekretara u ambasadi Ruske Federacije u Beogradu. Srpski i ruski narod povezuje tradicionalno prijateljstvo, dobri odnosi i ljubav i verujem da će tako biti i u budućnosti, rekao je Dačić. 

Vladimir Dobroskočenko, prvi zamenik Šefa Ruzskog Municipalnog Rejona Moskovske oblasti, je rekao da je delegacija došla da bi uspostavili saradnju, korisnu za oba grada u svim sferama, sa ciljem da sve ono najbolje bude primenjeno u obe samouprave. On je dodao da je najvažnija ekonomska saradnja. 

 

 

Dobriskočenko je primetio da su njive obrađene i da se u Srbiji veoma domaćinski ponašaju prema bogastvu koje poseduju, istakavši da priroda podoseća na Krim i Severni Kakvakaz. On je kazao da će ugovor o bratimljenju uskoro biti potpisan, kada delegacija iz Čačka bude boravila u gradu Ruza. 

 

 

Dragan Logvinov, predsednik Srpsko - rusko - beloruskog prijateljstva je najavio da će se Čačak pobratimiti sa još jednim gradom, ali iz Belorusije. U pitanju je grad Baranaviči, a očekuje se da delegacija iz tog grada boravi u Čačku za  15 do 20 dana. Čačak najviše interesuje ekonomska saradnja, a mi imamo šta da ponudimo - pre svega voće i povrće dobrog kvaliteta, naglasio je Logvinov. 

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

19.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:31

Nas i Rusa 200 miliona

Hoće li biti nekih konkretnih(ekonomskih) rezultata silnih protokalrnih poseta i prijema kod "naših glavešina"? Da i mi osetimo neki boljitak?

Odgovori

Ostavi komentar

Vremenska prognoza