Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

28. 03. 2013. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: (Ne)PODOBNI MEDIJI

Gradski većnici nisu danas podržali predlog medijske kuće "Jutro production" iz Čačka za izuzeće Mirjane Đoković, člana komisije za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja.

"Jutro production", Čačanke novine i Radio Ozon podneli su Gradskom veću predlog za izuzeće Mirjane Đoković, kao članice komisije za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja.

U obrazloženju predloga, između sotalog, stoji:

"Da je gospođa Đoković nedavno na sednici Gradskog odbora SNS obavestila odbor da će kao članica Komisije za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja se zalagati da oni mediji koji kritički izveštavaju o radu lokalne organizacije SNS, odbornika i odborničke grupe SNS, gradskih funkcionera i direktora koji su kadrovska rešenja SNS-a, dobiju umanjena sredstva ili da uopšte ne dobiju sredstva na Konkursu za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja." Dodaje se i da je gospođa Đoković, u prisustvu predsednika Komisije Aleksandra Dačića potvrdila verodostojnost svoje izjave i da ostaje pri takvom stavu.

Na sednici Gradskog veća izvestilac o ovom predlogu bio je Aleksandar Dačić, predsednik Komisije za dodelu sredstava i pomoćnik gradonačelnika. On je rekao: "Cenim što je gospođa Đoković političar od reči" i dodao da je mišljenja da predloženo izuzeće nije pravno moguće.

U nastavku sednice ni jedan od većnika i članova gradskih službi, nije se javio za reč. S obzirom da je predlog  jednoglasno odbijen ostaje utisak da su i ostali članovi Veća istog stava kao pomoćnica gradonačelnika. Koji su mediji podobni, a koji nepodobni saznaće se za desetak dana, kada bi Komisija trebalo da završi sa odlučivanjem o projektima koji će dobiti finansijsku podršku grada.

Komentari (7)

ostavi komentar
sub

30.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:56

ODANI UVEK

PRAZNA TIKVA UVEK ZVONI,NEKO SE PREPOZNAO STA RADI VEC DUZE VREME, UNOSI RAZDOR U NAJJACU STANKU U ZEMLJI.NECE MOCI.

Odgovori
pet

29.03.

2013.

Maki [neregistrovani] u 18:56

!!!

sto bi rekao danas Branko Lazovic, Mala nevesta, VEliki brat, Farma... e to je novinarstvo... oni su svima podobni!!!

Odgovori
pet

29.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 14:04

Re:

Zanivljiva analiza

Odgovori
pet

29.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 13:59

ISTINA JE JEDNA!!!

O CEMU GOD DA SE RADI NE MOZE SE SAKRITI CINJENICA DA JE SLOBODNO NOVINARSTVO UGASENO U CACKU I DA SE SVE VRTI OKO PARA. KADA SU ZATVARALI NOVINARE U CACKU JE MOGLO DA SE JAVNO KAZE STA SE MISLI, UKLJUCI U PROGRAM, POSTAVI PITANJE... NEKA PRICA STA KO HOCE ALI OVOM GRADU MNOGO NEDOSTAJE TELEVIZIJA CACAK!!! TO SE TEK SAD VIDI!! CAK SU I OVI KOMENTARI CENZURISANI I NE PUSTA SE SVE, IAKO SU PRISTOJNI I NEMA VULGARNIH RECI, SAMO STO SU POLITICKI NEPODOBNI!!!

Odgovori
pet

29.03.

2013.

Obican gradjanin [neregistrovani] u 13:43

Postena medijska kuca

Nije gospodja Djokovic jedini clan komisije za dodelu sredstava medijima, pa da od nje zavisi da li ce neko dobiti novac ili ne. Ovakav zahtev od strane vlasnika ozona, jasno govori o drugom problemu koji on vesto krije, a to je strah . Naime kao odbornik isti gospodin je bio u sukobu interesa za sve godine za koje je bio odbornik pa I danas, I agencija za borbu protiv korupcije protiv njega vodi posrupak u vezi sukoba inetersa za sredstva koja je dobijao iz budzeta u protekom peridu. Njih ce po svoj prilici norati da vrati. U tome je njegov problem. A pored toga sadasnja supruga istog je svojevremeno nezaknito udaljila gospodju Djokovic sa radnog mesta u Nacionalnoj sluzbi za zaposljavanje I morala da je vrati po sudskoj presudi. Toliko o gusenju novinarstva I medija, na koji se ova mediska kuca poziva I pali citaoce. Ovde je kljucno pitanje I problem rukovodstva Gradskog odbora SNS sto je dozvololo da sa zatvorene sednice, bez dozvole puste da iva informacija dodje do ovog gospodina. Ujedno I poziv da se dostavu zapisnik sa sednice u kome se jasno vidi da gospodja Djokovic nije nikoga I nijednu medijsku kuci prozvala po imenu, a zasto se taj gospodin nasao prozvanim neka se sam zapita. Naravno iz straha.

Odgovori
pet

29.03.

2013.

Чачанин (прави) [neregistrovani] u 01:23

БРУКА!!!

Е ОВО НИЈЕ РАДИО НИ ВЕЛИМИР ИЛИЋ КОЈИ ЈЕ НАЈВИШЕ КИЊИО МЕДИЈЕ!!! ЧАЧАК - ГРАД У КОМЕ СЕ РАЂАЛА ДЕМОКРАТИЈА И СЛОБОДНА МИСАО ВРАЋА СЕ У 1948. ГОДИНУ!!! АКО НИКО НЕЋЕ, ЕВО МЕНЕ ЈЕ СРАМОТА!

Odgovori
pet

29.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 01:20

MEDIJSKI MRAK

U Čačku je medijski mrak!!! Sve medije su kupili, a ako neko i pomisli drgačije javiće se neki poput Đokovićke da im jasno kaže da im to ne pada na pamet ili će zavrnuti slavinu!!! Čista ucena!! I što je najgore sve to rade bez blama i stida!!!

Odgovori

Ostavi komentar