Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

05. 04. 2013.

Autor: ObjektivNo1.

Država pomaže izvoznike

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) pozvala je izvozno orijentisana preduzeća da se prijave na Konkurs za dodelu bespovratne finansijske pomoći koju ova agencija dodeljuje. Javni poziv za dodelu 110 miliona dinara otvoren je 25. marta i trajaće do 26. aprila ove godine.

 

Na promociji  održanoj u Skupštine grada Čačka, rečeno je da će ove godine firme moći da dobiju maksimalno tri miliona dinara, poslovna udruženja maksimalno 20 miliona, a izvoznici početnici dva miliona dinara.

Zainteresovane firme trebalo bi da imaju pozitivno poslovanje u prethodne dve godine, da su ostvarile izvoz od najmanje 50.000 evra u 2012. godini u proizvodnji, ili 25.000 evra u sektoru pružanja usluga za građevinarsvo, informacione tehnologije, industrijski i tekstilni dizajn i reciklažu.

Poslovno udruženje mora da ima najmanje pet članova koje zapošljava 100 radnika, da redovno izmiruje obaveze prema zaposlenima i da je ukupan promet svih članica 5 miliona evra. Početnici koji konkurišu za sredstva bi trebalo da postoje njmanje dve godine i da beleže pozitivno poslovanje.

 

Gorana Tanasković iz Regionalne privredne komore Kraljevo pozvala je privrednike da konkurišu za sredstva, ističući da i Privredna komora Srbije pomaže izvoznicima organizovanjem nastupa na sajmovima širom sveta kao i promocijama u ambasadama Srbije.

Prošle godine ovaj vid subvencija iskoristilo je devet čačanskih preduzeća. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza