Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

16. 05. 2013. Čačak

Autor: ObjektivNo1.

Francuski ambasador u Čačku - za bolje ekonomske veze

Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio posetio je danas Čačak i u razgovorima sa predstavnicima lokalne samouprave poručio da očekuje dalje unapređenje ekonomskih veza dve zemlje - čija je saradnja usporena u poslednje dve godine, usled recesije.

 - Predstavili smo potencijale Čačka i zamolili smo njegovu ekselenciju da jedna privredna delegacija iz Francuske dođe da poseti Čačak i da pokušamo da uspostavimo poslovnu saradnju sa još nekom firmom iz ove zemlje, rekao je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić. 

Ambasador Francuske Fransoa Gzavije Denio  je izrazio zadovoljstvo što je imao prliku da poseti Čačak, lokalnu smaoupravu i ustanove kulture koji neguju prijateljstvo dva naroda.

- Čačak je grad koji je odigrao jednu veoma značajnu ulogu u promenama nakon 2000. godine. Nadam se da ćemo nastaviti da gradimo dobre odnose, kako na ekononomskom tako i kulturnom planu, rekao je ambasador Francuske.

Nakon razgovora sa lokalnim rukovodstvom, ambasador Denio je posetio fabriku SNE Energy, koju je osnovalo preduzeće Elektrovat. U njoj se proizvodi oprema za elektroprivredu po licenci francuske firme Šnajder elektrik.

Ambasador Francuske posetio je danas i čačansku Gimnaziju, Narodni muzej i Gradsku biblioteku Vladislav Petković Dis. 

Nema komentara.

Ostavi komentar