Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

24. 05. 2013. Čačak

Autor: ObjektivNo1.

Epidemija klostridije i u Čačku

Na internom odeljenju čačanske bolnice "Dr Dragiša Mišović" danas je proglašena epidemija bakterijom klostridijom, izjavio je portparol ovog zdravstvenog centra Miroslav Sretenović.

Prema njegovim rečima, preduzete su sve mere u skladu sa pravilima kako bi se sprečilo dalje širenje epidemije.

"Trenutno su izolovana četiri pacijenta, kod kojih je dokazan toksin klostridije", rekao je Sretenović .

On je istakao da su posete na internom odeljenju čačanske bolnice zabranjene.

Sretenović je podsetio da je u pitanju grupa bakterija koje napadaju debelo crevo i da od nje obolevaju hronični bolesnici.

U Opštoj bolnici Užice, na odeljenju ortopedije, dva pacijenta su preminula nakon što su se zarazile klostridijom.

Komentari (4)

ostavi komentar
sub

25.05.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 18:56

dosije

Dakle, uopšte me nije iznenadila vest, a i sto bi, kad u čačanskoj bolnici operišu čoveku zdravo oko umesto bolesnog, pa nista! Ženi odseku zdravu dojku, pa ond ai bolesnu, zaraze porodilje hepatitisom, umiru im pacijenti od pogrešnih dijagnoza... Oni koji imaju sreće dobiju uput pa odu u Beograd, gde ponovo rade sve rezultate i ustanove da su pacijenta lečili od pogrešne bolesti. Ah, da, pa nedavno je bio slučaje one pacijentkinje iz Ivanjice, prema kojoj su se ponašali kao da je šugava! A ona imala trovanje ili sta vec... Ma kada bi se neko pametan nasao u ovoj zemlji da prvi preispita diplome, koje imaju i ako imaju, pa da se onda na svakih tri meseca radi test provere svaki zdravstveni radnik i ukoliko ne zadovoljaju uslove, napolje, bre! Ionako jedni druge stite i upucuju pacijente na lecenje u privatnim odrinacijama kod svojih kolega za procenat. trgovina, pa cak i zivotima! Strasno

Odgovori
sub

25.05.

2013.

Lud - Zbunjen [neregistrovani] u 17:47

ništa novo

sad su kao otkrili... jel se onomad pojavila ta bakterija ili godinama ljudi umiru bez dijagnoze, odjednom im pogorša stanje... da li je neko čuo do pre mesec dana da je pacijent bilo gde umro od ove bakterije??? NISTA MENI NIJE JASNO!

Odgovori
sub

25.05.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 17:43

!?

DA LI IMA IKOGA KO SE LEČIO U ČAČANSKOJ BOLNICI DA GA JE OVA VEST IZNENADILA!!!??

Odgovori
sub

25.05.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 13:27

Dr Frankenštajn

Hoce li njima neko stati na put? Doktori kao da su učili od Frankenštajna!
Umre im dnevno po nekoliko pacijenata, ali oni nisu krivi. Ne, nikada! Krivi ste vi što ste se razboleli, pa došli da tražite pomoć (gle čuda!) kod doktora! To je neznanje, koje su (po)kupili na Medicinskom fakultetu, ali nisu oni krivi, krivi smo mi sto ne razjurimo bandu. Poslednje sto čuh, jeste da polaganje ispita iz anatomije košta oko pez hiljadarki evrića. Pošto, život doktori?! Jedine pohvale o doktorima i medicinskom osoblju čuh od bivšeg pacijenta bolnice u Valjevu, koji kažu da je za njih uvredu da uzmu pare od pacijenata! Bogu hvala da ima i takvih! Grozim se medicinskih radnika i dr, čast izuzecima, koji su odavno pobegli odavde ili još uvek rade, ali ćute o svojim uspesima, dok se ovi kvazi, hvale na sva usta! Ja toliko!

Odgovori

Ostavi komentar

Vremenska prognoza