Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

14. 06. 2013. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

"Noć knjige" i u Čačku

Za ljubitelje čitanja u Beogradu, Novom sadu i širom Srbije večeras od 17 do ponoći. Izdavačka kuća „Laguna“ i knjižarski lanac „Delfi“ prodavaće knjige sa popustom.

Tradicionalna manifestacija „Noć knjige“, koju je prošle godine posetilo više od 45.000 čitalaca, održaće se osmi put u petak 14. juna, od 17 do 24 časa. Organizatori su izdavačka kuća „Laguna“ i knjižarski lanac „Delfi“, a ovaj svojevrsni festival knjige sa ponudom od 50.000 naslova, održaće se na jedanaest lokacija u Beogradu, kao i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Čačku, Pančevu, Kraljevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Kruševcu.

Najavljujući „Noć knjige“, Dejan Papić, direktor „Lagune“, istakao je da ona nije više samo manifestacija ove kuće. Prvi put ove godine biće organizovana i u BiH, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Popusti na „Lagunina“ izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve - 30, za tri - 35, a za četiri i više knjiga - 40 odsto. Popusti od 20 odsto važiće i za knjige na engleskom i francuskom jeziku, koje se mogu nabaviti u knjižari „Delfi“ u SKC-u.

Ovoj svečanosti pisane reči priključili su se, kako je rekla direktorka „Delfija“ Vesna Mihajlović, naši najugledniji izdavači, među kojima su: Zavod za udžbenike i „Službeni glasnik“. Njihovi naslovi imaće popust od 20 odsto. Nataša Krstić iz Eurobanke, koja je generalni sponzor „Noći knjige“, izrazila je zadovoljstvo ovom saradnjom i najavila akciju „Veliko srce“, po kojoj će zajedno sa „Lagunom“ i Fondacijom Ana i Vlade Divac, biti otvorene dečje biblioteke u 14 obdaništa u Srbiji. Specijalno za ovu priliku biće objavljeno luksuzno izdanje hit trilogije „Pedeset nijansi“ - E. L. Džejms, roman „Solomonova pesma“ nobelovke Toni Morison, kao i novi bestseler Darije Haron „Miris ruže“.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza