Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

29. 06. 2013. Čačak

Čačak: Počela izgradnja 24 stana za najugroženije

U čačanskom naselju Obrež, danas je počela izgradnja objekta u kome će biti 24 stambene jedinice. Svi stanovi su namenjeni socijalno najugroženijim kategorijama i trebalo bi da budu završeni do 4. novembra, ove godine.

Direktor Stambene agencije Milan Draškić je rekao da je vrednost radova oko 70 miliona dinara. Republička agencija za stanovanje  je izdvojila 47 milona, a ostatak će biti obezbeđen iz drugih republičkih institucija i budđeta grada Čačka.  Ključeve korisnicima bi trebalo da budu podeljeni na dan grada Čačka 18. decembra, ističe Draškić. On je podsetio da će se u drugoj polovini godine na lokaciji Ljubić kej graditi 100 stanova,  od kojih će 70 biti opredeljeno za neprofitnu prodaju, dok će 30 stambenih jedinica koristiti socijalno ugrožene kategorije stanovništva.


 

Direktorka Rebubličke agencije za stanovanje, Maja Lakićević, kaže da Čačak prednjači u sprovođenu projekata. Prema njenim rečima, očekuje se donošenje uredbe po kojoj će biti raspisani arhitektonsko-urbanistički konkursi za izgradnju 1700 stanova na terotoriji Republike Srbije.

Današnjoj svečanosti u naselju Obrež prisustvovali su gradski funkcioneri, direktori javnih preduzeća i ustanova kao i predstavnici političkih stranaka.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar