Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

10. 07. 2013. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: GO DS osudio izjave Velimira Ilića

Gradski odbor Demokratske stranke u Čačku oštro osuđuje najnovije izjave Velimira Ilića, predsednika Nove Srbije i ministra građevine i urbanizma u republičkoj Vladi.

Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke u Čačku prenosimo u celini:

Posle konstantnih medijskih prozivki i izrečenih optužbi na račun predsednika DS–a Dragana Đilasa i gradskih vlasti u Beogradu, prinuđeni smo da magistru Iliću, postavimo neka pitanja. Pošto ste izjavili da republička Vlada ne kontroliše Beograd i Vojvodinu, da li vam je poznato kako izgleda državna kontrola u gradu iz koga potičete? Da li je funkcionisanje lokalne samouprave u Čačku slika i prilika vaše vlasti?

Čačanima je odavno jasno, pa zato objasnite Beograđanima i Vojvođanima kako ste uspeli da od ekonomskog čuda sa kraja prošlog veka, u rekordnom roku napravite opustelu palanku bez nade i perspektive, sa preko 30% nezaposlenih i još toliko siromašnih i socijalno ugroženih. Kako je moguće,  da Čačak zaobilaze investitori svih religija i nacija, dok cveta nepotizam najširih razmera? Koliko Čačana radi za tzv. ''minimalac''?

Koliko ima neprijavljenih radnika u privatnom sektoru? Zašto u Čačku niko ne podnosi račune za svoj rad ili nerad? Koliko ste partijskih poslušnika zaposlili u organe lokalne samouprave u poslednjih godinu dana? Da li vas je neko obavestio da više Čačana živi u Beogradu nego u Čačku, i to najviše zaslugom vaše politike koja je zauvek oterala hiljade mladih i obrazovanih ljudi? Šta sprečava vladajuću koaliciju da se pokrene Čačak?

Da li je Dragan Đilas kriv što je demografska slika Čačka dostigla fazu izumirućeg organizma ? Čačani i dalje čekaju vaše fabrike duvana, čokolade, satelitskih telefona, igralište za polo, fudbalski stadion, starački dom, bioskop, zatvoreni bazen,  nove fakultete, srednju muzičku školu, rekonstrukciju gradske plaže, auto–put i ostala olako data obećanja. Istina je da ništa od toga ne postoji u gradu od sto hiljada stanovnika, i zato vam je bolje da ne pominjete Beograd ni u jednom parametru, jer smo do vaše vladavine imali mogućnost da se s njim poredimo u mnogo čemu.

Čačane pozivamo na opšti bojkot vaših izjava, jer reči koje izgovarate odavno nemaju nikakvu težinu. Kvalitet politike koju ste vodili ravan je kvalitetu asfalta kojim se dičite, i rupama na čačanskim ulicama i putevima.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

11.07.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 13:54

Vazno je da imamo ministra u Vladi.

Odavno je vec poznato da Cacak nema nikakvu strategiju razvoja vec evo vise godina. Na pitanje zasto nema stranih investitora dacu jedan veoma kratak odgovor. Nema ih zato sto je magistar Ilic pre nekoliko godina sutirao novinara i to javno na televiziji. Pa zna li taj magistar sta je na zapadu novinar. To je jedna od najpriznatijih profesija. Pa se ja pitam koji ce strani investitor koji je godinama zaradjivao pare da ih ulozi u Cacak sa ovakvom lokalnom samoupravom na cijem je celu magistar Ilic. Sto se tice domacih investitora koji su imali primat u strategiji ministra Ilica dok je jos i bio na celu Cacka imali su samo za cilj da se sto pre obogate. Oni ili nisu umeli ili nisu smeli da rizikuju makar da okrece ono malo firmi koje su kupili. Crno ce pise Cacku nebudeli brzo se nesto preduzelo. Zahvaljujem se svim ljudima koji su procitali ovaj mali tekstic i izvinjavam se sto se necu predstaviti jer sam nezaposlen i neznam kako bi se to odrazilo na moju radnu perspektivu u Cacku.

S postovanjem Zabrinuti Gradjanin

Odgovori

Ostavi komentar

Vremenska prognoza