Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

14. 09. 2013. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Sajam školskog izdavaštva

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku danas su dodeljene nagrade učesnicima Sajma školskog izdavaštva.

U takmičenju su učestvovale osnovne i srednje škole iz Čačka, Prilika, Ivanjice, Slatine i Katića. Za najbolji školski list u kategoriji osnovnih škola proglašen je list „Nova iskra“ OŠ „Tanasko Rajić“ iz Čačka. Druga nagrada pripala je OŠ „Sveti Sava“ iz Atenice za list „Savino zvono“. Školski list „Vukovac“ učenika OŠ „Vuk Karadžić“ iz Čačka, osvojio je treće mesto.

U kategoriji srednjih škola, jedini prijavljeni list bio je „Gimnazion“ gimnazijalaca iz Čačka, koji je ujedno osvojio i prvo mesto. Za izdavački poduhvat godine nagrađena je knjiga Gorana Davidovića „Od bukvara do računara 1987-2012“ OŠ „Milica Pavlović“ iz Čačka.

Treći Sajam školskog izdavaštva, ove godine, je po prvi put održan izvan Čačka- u Ivanjici u OŠ „Milinko Kušić“. Učestvovalo je 15 školskih listova, što je mnogo manji broj nego prethodnih godina. Posebna pohvala dodeljena je prvom izdanju školskog lista „Goračanac“ OŠ iz Goračića, kako bi se pokrenule seoske škole da u većem broju učestvuju na ovakvim takmičenjima, rekla je Sanja Perovanović, predsednica žirija.

Predstavnici Školske uprave i Regionalnog centra smatraju da se održavanjem ovakve manifestacije radi na unapređenju Moravičkog okruga. Posebno su istakli pogodnosti novih zakonskih rešenja iz oblasti izdavaštva koja su stupila na snagu ove godine, istakla je Danijela Kovačević Mikić, prosvetni savetnik ŠU u Čačku.

Predstavnici Školske uprave i Regionalnog centra smatraju da se održavanjem ovakve manifestacije radi na unapređenju Moravičkog okruga. Posebno su istakli pogodnosti novih zakonskih rešenja iz oblasti izdavaštva koja su stupila na snagu ove godine.

 

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza