Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

25. 09. 2013. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Javna debata o projektu "Otkriti energiju"

Učesnici kampanje naziva “Otkriti energiju” najavili su da će se u ponedeljka, 30. septembra, u Čačku održati javna debata kao završnica tog projekta.

Namera je da se ukaže na prednosti primene mera energetske efikasnosti u različitim tipovima zgrada, istakla je Brankica Jelić, iz Gradske stambene agencije.

Realizacija ovo projekta traje od 2009. godine i u nejga su uključena 33 grada u Srbiji i ministarstvo građevinarstva i urbanizma, uz podršku nemačke organizacije za međunarodnu saradnju - GIZ.  Na javnoj debati u petak građani će moći da dobiju odgovore na pitanja  kako da u kući ili zgradi u kojoj žive smanje potrošnju energije. Jelena Bojović, iz GIZ-a kaže da će biti predočeno koji su najlakši i najjeftiniji načini primene mera energetske efikasnosti.

 

Posebno je upućen poziv predsednicima Skupština stanara da prisustvuju debati da bi saznali šta je potrebno učiniti na zgradama kako bi računi za grejanje zbog primene tarifnog sistema naplate bili manji, koliko to košta i kada će se uloženo ispaltiti. Vladimir Kandić, moderator na projektu, je naglasio da bi se na ovaj način već u prvoj grejnoj sezoni isplatili troškovi grejanja.

Javna debata će se održati u maloj sali čačanskog Doma kulture od 12 časova. Podsetimo, u okviru kampanje “Otkriti energiju” u Čačku je uradjeno pet energetskih elaborata i pasoša za pet različitih objekata. U ovaj projekat uključena je i opština Gornji Mialnovac čiji su predstavnici pozvali građane te opštine da prisustvuju  javnoj debati.

Nema komentara.

Ostavi komentar