Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

12. 10. 2013. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Stepenice opasne po život

Pešački most u Čačku, koji svakodnevno prelazi na desetine sugrađana, učenika, studenata, penzionera, je veoma zapušten I oronuo. To se posebno odnosi na stepenice sa obe strane mosta, koje su u veoma lošem stanju.

Stepenice sa Ljubićske strane, iako su sanirane pre godinu dana, već su oštećene, dok sa druge strane mosta nisu prepravljane. To stvara problem prolaznicima, naročito u zimskom periodu, kada poledi.

Mom drugu je "propala" noga kada je silazio niz stepenice. Sreća pa se ništa ozbiljnije nije dogodilo. Mi ovuda prolazimo svaki dan do škole, rekao je Marko, učenik OŠ "Vuk Karadžić".

 

Most Mladosti, zvaničan naziv ovog mosta, sagrađen je pre više od tri decenije, a otvorio ga je tadašnji najbolji učenik OŠ Vuk Karadžić. Od tada na mostu nisu rađene značajnije popravke. U JP Gradac najavljuju da će do kraja ove građevinske sezone uraditi rekonstrukciju stepenica.

 

Stepenice na mostu, ali i sve stepenice koje vode ka bedemu biće urađene do kraja oktobra, rekao je Nebojša Jovanović, direktor JP Gradac.

Sanaciju ulice očekuju I stanovnici Jeličke  na Gradskom bedemu. Ulica je zbog pucanja vodovodne cevi u više navrata, pre nekoliko meseci prokopana. Nakon zamene dotrajalih I postavljanja novih cevi, ulica nije vraćena u pređašnje stanje.

 

Jovanović je istakao da će ove godine ulica biti zakrpljena, ali da je tu veliki problem kišna kanalizacija. To je velika investicija i u planu je za sledeću godinu, ali rekonstrukciju ulice možemo uraditi samo uz pomoć države, kazao je Jovanović.

 

U JP Gradac su najavili da će do kraja građevinske sezone intezivno raditi na presvlačenju asfalta I krpljenju udarnih rupa u gradskim I seoskim mesnim zajednicama.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza