Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

27. 10. 2013. Čačak

Izvor: Blic

Čačak: I Azerbejdžan odustao od gradnje bazena

Iako su gradske vlasti pre godinu dana najavljivale da će ove godine donacijom iz Azerbejdžana sasvim izvesno početi izgradnja dugo čekanog zatvorenog bazena u Čačku, od toga neće biti ništa.

Lokalni čelnici krajem prošle godine izrazili su uverenje da će Čačani konačno dobiti zatvoren bazen koji bi najverovatnije trebalo da se nalazi na lokaciji pomoćnih terena FK Borac, u blizini gradskog kupališta. Naglašavano je da će bazenska hala imati površinu 8.000 kvadratnih metara i da će izgradnja koštati oko osam miliona evra.


- Očekujem da do kraja godine svi projekti budu gotovi i da početkom nove građevinske sezone u martu počnemo sa radovima. Sredstva su obezbeđena i verujem da će tako ostati do kraja. Izradu projekta finansira Ministarstvo prostornog planiranja i urbanizma, dok će donator snositi troškove gradnje - govorili su u decembru prošle godine predstavnici čačanskog rukovodstva.

 

 

U čačanskoj opoziciji podsećaju da je manir vlasti, koju u poslednjih 17 godina personifikuje Nova Srbija, da gromoglasno najavljuje značajne investicije koje nikada nisu bile realizovale. Jer da su data obećanja ispunjena, Čačak bi danas imao fabriku duvana, konditorskih proizvoda, delova za „Škodine“ automobilw, „Eriksonov“ pogon za proizvodnju komponenata za mobilne telefone...

- Smatram da je obećanje da će nam Azerbejdžanci napraviti zatvoreni bazen bilo neozbiljno. Zbog čega bi neko Čačku tek tako poklonio osam miliona evra i ko ozbiljan to još radi. Postavljam pitanje kakav je to aranžman napravio Velimir Ilić sa azerbejdžanskim investitorima na koridoru 11? Da li se možda radi o poznatom ministrovom metodu da ćemo malo da kraduckamo, pa onda možda ostane i za ovakve i slične donacije - pita se prvi čovek čačanskog DS Dragan Brajović. Međutim, u gradskoj vlasti tvrde da će Čačani sigurno dobiti olimpijski zatvoreni bazen.

- Projekat zatvorenog bazena urađen je u institutu CIP, odakle su nam obećali da će nam ga dostaviti do kraja meseca. Posle toga ćemo sesti i sa donatorom se dogovoriti oko njihovog učešća u ovoj investiciji - izjavio je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić

Nema komentara.

Ostavi komentar