Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

28. 10. 2013. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Odbačena krivična prijava protiv odgovornih u JKP Komunalac

Sa dnevnog reda današnje sednice Gradskog veća skinuta je tačka koja se ticala slučaja imovine Tehnosa, a na inicijativu Gradskog javnog pravobranioca Katarine Novković.

Ona je  zatražila dodatno vreme  kako bi od tužilaštva dobila detaljnije informacije o predmetu i zašto je doneta odluka da se ne vodi krivični postupak.

Naime, Osnovno javno tužilaštvo u Čačku odbacilo je krivično prijavu koju je protiv odgovornih lica u JKP Komunalac, zbog neovlašćenog raspolaganja pokretnim stvarima, mašinama i opremom podnelo Gradsko javno pravobranilaštvo 24. aprila ove godine. Prijava se odnosi na slučaj Tehnos, kada je rukovodstvo Komunalca  ustupilo opremu pojedinim preduzećima bez dinara naknade. Pojedine mašine su ustupljene i bez reversa.

 

U kratkom odgovoru zamenika javnog tužioca Jelene Ćurčić, stoji da je nakon dostavljenog izveštaja PU Čačak od 30. septembra “da nema mesta pokretanju krivičnog postupka povodom opisanog krivičnopravnog događaja”.

Policijska uprava Čačak tražila je dodatno izjašenjenje da li je grad Čačak, kao osnivač JKP Komunalac, dao saglasnost da JKP Komunalac može određena osnovna sredstva, bliže opisana u odluci Upravnog odbora JKP Komunalac od 27. decembra 2007. godine, izdati na revers Uniprometu. Zamenik gradonačelnika Radenko Luković je u dopisu PU Čačak napisao:

- Opštinsko veće, kao ni Skupština grada nisu u navedenom periodu dali saglasnost JKP Komunalac da može osnovna sredstva izdati na revers privrednom društvu Unipromet. Takođe, JKP Komunalac se nije obraćalo osnivaču sa zahtevom za davanje prethodne saglasnosti radi davanja predmetnih osnovnih sredstava na revers, niti je naknadno dostavilo odluku Upravnog odbora JKP Komunalac od 27. decembra, radi davanja saglasnosti na istu.

 

Privredno društvo Unipromet, podnelo je zahtev naslovljen na predsednika opštine Čačak, a zaveden je u JKP Komunalac 26. decembra 2007. godine, kojim se traži pozajmica osnovnih sredstava datih na korišćenje i upravljanje u JKP Komunalac, a navedeni zahtev je sastavni deo Izveštaja sačinjenog od strane Komisije, koji je dostavljen uz prijavu Osnovnom javnom tužiocu od strane Gradskog javnog pravobranilaštva, navodi se u odgovoru Radenka Lukovića.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza