Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

29. 10. 2013. Čačak

Izvor: Blic

Čačani duguju za struju 80 miliona

Građani i privreda čačanskoj Elektrodistribuciji duguju 80 miliona dinara, izjavio je direktor Elektrodistribucije u Čačku Milovan Glišić.

Prema njegovim rečima, ugovore o reprogramu duga sklopilo je oko pet hiljada potrošača.

“Odziv za reprogram je bolji od očekivanog, a sa isključenjima sa mreže neredovnim platišama počećemo od ponedeljka, 4. novembra”, rekao je Glišić.

On je pozvao korisnike usluga da, ukoliko imaju velika dugovanja, dođu u Elektrodistribucuju i naprave ugovore o reprogramu, podsetivši da ukoliko uplate 60 odsto glavnice stiču mogućnost da preostali deo mogu platiti na 120 rata.

 Kako je predočio, građani treba prvo da dođu u Elektrodistribuciju i da naprave ugovor o reprogramu, odnosno da ne uplaćuju 60 odsto duga pre toga, kako bi stekli pravo na otpis 40 procenata, koliko je predviđeno.

Glišić kaže da će Elektrodistribucija biti prinuđena da počne i sa utuženjima potrošaca koji ne iskoriste mogućnost da obaveze izmire ovim putem.

Upitan u kakvom stanju se nalazi elektro mreža u Moravičkom okrugu, direktor je kazao da je oko 1200 kilometara žice postavljeno na drvene stubove.

“Očekujemo da kablovi budu postavljeni na betonske stubove do kraja 2016. godine, jer godišnje prošecno zamenimo oko 120 kilometara”, naveo je Glišić.
On je dodao da su urađene nove trafo-stanice u Gornjem Milanovcu, Guči i Mrčajevcima.

Nema komentara.

Ostavi komentar