Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

30. 10. 2013. Beograd

Izvor: ObjektivNo1.

Čačanka Gorana Tanasković - "žena zmaj" !

Udruženje poslovnih žena Srbije sinoć je, sedmu godinu zaredom, dodelilo nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja", čime se odaje priznanje najuspešnijim preduzetnicama i uglednim privrednicama, a obeleženo je i 15 godina postojanja i rada tog Udruženja. Od 38 kandidatkinja iz cele Srbije 13 je ponelo titulu "žena zmaj".

 

Među nagrađenima je i Čačanka Gorana Tanasković koja je dobila specijalno priznanje „Cvet uspeha za afirmisanje ženskog preduzetništva“.

U kategoriji Cvet uspeha za najevropskiju žensku firmu nagrade su dobile suvlasnica i direktorka firme "Identity Plus" iz Beograda Danijela Biškup i vlasnica specijalističke oftalmološke ordinacije "Perfect Vision" iz Subotice dr Branka Ivošević. Biškup je rekla da je ponosna što je nagrada dodeljena u oblasti modne industrije

Cvet uspeha u kategoriji najbolji model zapošljavanja žena dobile su direktorka i suvlasnica firme "Agroplod" iz Gložana Jarmila Bohuš i vlasnica agencije "Nana S.V." iz Beograda koja se bavi uslugama socijalne zaštite.

U kategoriji samozapošljavanje Cvet uspeha dobila je vlasnica "Butika Sveća" iz Kikinde Olgica Arađanski koja je svoj govor posvetila mladima.

Cvet uspeha za inovativno preduzetništvo dobila je vlasnica firme "Salt&Water" Svetlana Mojić.

 

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić istakla je  da je kroz obuke Udruženja prošlo oko 3.500 žena iz cele Srbije i oko 200 ih je osnovalo svoje firme.

Na dodeli nagrada je predstavljena i glavni pregovarač Srbije sa Evropskom unijom Tanja Mišćević, koja je rekla da su sve ove žene "žene zmajevi".

Cvet uspeha za pionirski preduzetnički poduhvat u seoskom turizmu dobila je vlasnica domaćinstva Vračarić iz Kremna Slavica Vračarić, za prodor na nova tržišta vlasnica firme "Aura" iz Niša Mila Litvinjenko, nagradu u kategoriji zapošljavanje seoskih žena dobila je vlasnica Poljoprivrednog gazdinstva Mirjana Hemun sa Fruške Gore. Nagradu za unapređenje kvaliteta života dobila je Tatjana Jevđović vlasnica firme "Beauty Imagini" iz Beograda.

Poslednje dve godine projekti UPŽ su u užem izboru za evropsku nagradu za promociju preduzetništva, rečeno je na svečanosti.

Nema komentara.

Ostavi komentar