Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

05. 12. 2013. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Ministarka zdravlja otvorila Odsek za palijativno zbrinjavanje

Čačak je danas posetila Slavica Đukić Dejanović, ministarka zdravlja u Vladi Srbije.

Nakon prijema u kabinetu gradonačelnika Čačka, Vojislava Ilića, ministarka zdravlja je u okviru bolničkog kompleksa otvorila Odsek za palijativno zbrinjavanje pacijenata.

 

Palijativna jedinica u čačanskoj bolnici ima osam kreveta, a radiće sedam medicinskih sestara i jedan lekar. Ministarstvo zdravlja planira da do kraja 2015.godine otvori 28 palijativnih centara, sa oko 300 kreveta, istakla je Slavica Đukić Dejanović, ministarka zdravlja.

Suština je da se obezbedi adekvatan smeštaj za pacijente o kojima više ne mogu da brinu najbliži, da im se omogući medicinska nega, dodala je Đukić Dejanović. Ona je istakla da je čačanska palijativna jedinica primer kako bi trebalo u ostalim gradovima da izgledaju ovakva odeljenja.

 

 

 

Za radove u palijativnoj jedinici bolnice, ukupno je izdvojeno 1,3 miliona dinara. Ministarstvo zdravlja je investiralo 750 hiljada dinara, a ostatak Zdravstveni centar Čačak, kazao je dr Radoslav Milošević, direktor ZC Čačak.

Ministarstvo zdravlja ove godine je izdvojilo 17, a u narednoj planirano je 18 miliona dinara za nabavku opreme i zbrinjavanje pacijenata. Sredstva su obezbeđena i od Evropskih fondova, rekla je ministarka zdravlja i dodala da će resorno ministarstvo obezbediti transportna vozila za Domove zdravlje u Gornjem Milanovcu i Lučanima.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza