Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

20. 01. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Gradsko veće Čačak: Prihvaćeni programi rada ustanova kulture

Programi ustanova kulture za ovu godinu, koji su danas usvojeni na sednici Gradskog veća u Čačku prilagođeni su merama štednje.

 Direktor Doma kulture, Dragojlo Jerotijević je rekao da je program prilagođen finansijskom budžetu, jer je ove godine manje sredstava. Nismo odustali ni od jednog programskog sadržaja, ali smo odustali od nagrada, žirija kada je reč o Animanimi, tako da će festival biti revijalnog karaktera. Dom kulture ima i poteškoća kada je reč o obezbeđivanju donatorskih sredstava za opremanje bioskopske sale, od Euroimaža koji bi sa 50 odsto finansirao nabavku projektora za 3D projekcije.

Neophodno je da udjemo u mrežu Euroimaž bioskopskih sala. Oni prednost daju evropskim filmovima, a da bismo dobili sredstva, na godišnjem planu moramo da imamo 20 hiljada gledalaca. To uslovljava da sredstva u iznosu od pet miliona dinara koja je obezbedila lokalna samouprava, budu zarobljena u narednom periodu, dodao je Jerotijević.

 

Iako je manje sredstava za UG Nadežda Petrović, 27.Memorijal biće organizovan u istoj meri kao i prethodih godina, rekla je Milica Petronijević, direktorka galerija. Ona je kazala da je ove godine neophodno uraditi reviziju fondova, odnosno elaborat o neophodnim konzervatorskim intervencijama na eksponatima. U planu je i realizacija projekta „Nova generacija“, dodala je Petronijević.

Dragan Stefanović, predstavnik Foruma privrednika, koji je prisustvovao današnjoj sednici veća je kazao da u javnom sektoru ima previše zaposlenih i da privreda to ne može da iznese. On je predložio da se racionalizuje broj zaposlenih, kojih danas u odnosu na 80-te ima tri puta više, dodao je Stefanović.

Na današnjoj sednici Gradskog veća, usvojeni su programi rada Arhiva, Narodnog muzeja, Gradske biblioteke, SC Mladost, TOČ, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Gradske stambene agencije i Ustanove „Zračak“.

Nema komentara.

Ostavi komentar