Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

28. 01. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Za vantelesnu oplodnju šest miliona dinara!

Na današnjoj sednici usvojen je i pravilnik o kriterijumima za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju. Budžetom grada Čačka za vantelesnu oplodnju u ovoj godini, opredeljeno je šest miliona dinara.

Pravilnikom o finansijskoj pomoći  za vantelesnu oplodnju , koji su danas  usvojili  članovi Gradskog veća , predvidjeni su kriterijumi  , visina sredstava , postupak i način izveštavanja o utrošenom novcu koji je opredeljen za vantelesnu oplodnju.Kada je reč o kriterijumima  oni su isti kao i prethodnih godina i podrazumevaju proširena prava koja se ostvaruju preko obaveznog zdravstvenog osiguranja , rekla je Slavica Karanac , načelnica  GU za  stručne poslove.

Prema  rečima  načelnice resorne GU jedan od kriterijuma koji  par mora ispuniti  je i dokaz za ženu mladju od 40 godina  da je iskoristila  pravo na dva pokušaja  koje finansira Fond za zdravstveno osiguranje, za starrije žene od 40 godina to nije potrebno. Korisnici sredstava imaju obavezu da  dostave i  izveštaje  sa fakturama o  utrošenim sredstvima , a ne iskorišćen novac  mora biti vraćen.Medjutim , do sada nije bilo nikakvih problema u sprovodjenju ove odluke , podsetila je načelnica Karanac.   Finansijsku pomoć bračnim parovima za vantelesnu oplodnju grad Čačak pruža od 2010.godine. Visina subvencije se menjala , a u  2013. i  2014.godini ona iznosi oko 300 hiljada dinara.

U 2013.godini podneto je 19 zahteva, a rođene su četiri bebe.

Nema komentara.

Ostavi komentar