Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

30. 01. 2014. Beograd

Izvor: ObjektivNo1.

Exchange 4: Sredstva za Čačak, Gornji Milanovac, Lučane i Arilje

Grad Čačak, kao i opštine Gornji Milanovac i Lučani, Arilje potpisale su u Beogradu ugovor o finansiranju projekata u okviru programa Evropske unije, Exchange 4. Ugovori su potpisani sa Delegacijom EU I Stalnom konferencijom gradova i opština.

Za unapredjenje primarne selekcije otpada, ali I Regionalne sanitarne deponije “Duboko”, odobreno je 184 hiljade evra.

Prema rečima gradonačelnika, Vojislava Ilića, Čačak će dobiti 122 hiljade za nabavku jednog kamiona za prevoz smeća, 200 hiljada kesa za smeće, 600 kanti kapaciteta 140 litara, kao I tri kontejnera.

-      Ovo su veoma značajna sredstva za Čačak. Mi ćemo I iz sopstvenih sredstava preko JKP Komunalac nastaviti kao I do sada da izdvajamo novac, kako bismo još kvalitetnije vršili komunalne usluge, dodao je Ilić.

 


Opštine Lučani, Arilje I Gornji Milanovac potpisale se ugovor sa delegacijom EU u Srbiji o realizaciji zajedničkog projekta nazivom „Naša imovina je naš razvojni potencijal“

Ove tri lokalne samouprave su konkurisale za bespovratna sredstva u okviru EU Exchange 4 grant šeme.  Projekat se odnosi na oblast lokalnog ekonomskog razvoja i ima za cilj uspostavljanje institucionalnih i sistemskih okvira za efikasno upravljanje imovinom od strane lokalnih samouprava.

 

Predsednik opštine Milisav Mirković potpisao je sporazum sa Stalnom konferencijom gradova i opština o pružanju podrške opštini Gornji Milanovac u izradi programskog/kapitalnog budžeta opštine, a u okviru programa EU Exchange 4. Na ovaj način, SKGO će pružiti stručnu podršku u procesu izrade programskog/kapitalnog budžeta.

SKGO je ovom prilikom potpisala sporazum sa opštinom Ivanjica o saradnji sa opštinama koje su dobile stručnu pomoć za opštinsko planiranje i SLAP, dok je opština Knić dobila sredstva u okviru podrške opštinskim finansijama.

Za 32 projekta u Srbiji, koja se odnose na unapređenje ekonomske efikasnosti, socijalne zaštite i zaštite životne sredine, u okviru Exchange 4 izdvojeno je 5,8 miliona evra. Do sada je iz fonda EU stiglo 30 miliona evra.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar