Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

08. 02. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Gradsko veće Čačak: Prihvaćen program rada Centra za socijalni rad

U Čačku je održana 70.sednica Gradskog veća, na kojoj je data saglasnost na program rada Centra za socijalni rad za 2014.godinu.

Članovi veća su dali saglasnost i na predloge odluka o utvrđivanju iznosa delimične naknade troškova komunalnih usluga,  cene dnevnog smeštaja u prihvatilištu i cene časa usluge „Pomoć u kući“ za ovu godinu.

Na sednici je usvojena  odluka o dodeli sredstava sportskim organizacijama, mladim talentima za postignute sportske rezultate.

Tokom rasprave o programu rada Centra za socijalni rad u Čačku, članove Gradskog veća je najviše zanimalo koliko ima socijalno ugroženih, i naglasili da bi radnici morali više vremena da provode na terenu, kako ne bi iz medija dobijali informacije o ugroženim licima. Ipak, zanimljiv je bio podatak koji je izneo Ljubodrag Grbić, član veća o tome da je anketni odbor utvrdio da u Centru za socijalni rad postoji veliki broj  nepravilnosti, naročito kada je reč o sprovođenju Zakona o javnim nabavkama. Zoran Belčević, direktor Centra je oštro reagovao i kazao da ne može niko iznositi paušalne tvrdnje dok izveštaj Anketnog odbora ne bude gotov.

Usluge Centra za socijalni rad, prošle godine je koristilo oko 4000 sugrađana. Na sednici utvrđena je odluka mesečnom iznosu delimične naknade troškova komunalnih usluga i ona je povećana sa 1500 na 1600 dinara.

Određena je i cena dnevnog smeštaja u prihvatilište koja je zadržana na nivou prošlogodišnjih i iznosi 1200 dinara. Kada je reč o usluzi pomoć u kući, cena po času iznosi 600 dinara, a grad Čačak je podneo zahtev ministarstvu da se formira nova služba Pomoć u kući, u kojoj će biti zaposleno 16 gerontodomaćica. Odgovor će biti poznat do 1.marta, ali će lokalna samouprava svakako finansirati ovu uslugu.

Na sednici je doneta i odluka da se Automotoklubu Čačak dodele sredstva u iznosu od 105 hiljada za postignute sportske rezultate. Na sednici veća je utvrđen i predlog odluke o utvrđivanju elemenata poreza na imovinu.

Nema komentara.

Ostavi komentar