Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

11. 02. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Stanje pacijenata zaraženih klostridijom stabilno!

Na odeljenju ortopedije u čačanskoj bolnici proglašena je epidemija klostridijom. Stanje pet pacijenata kod kojih je registrostovana bakterija je stabilno, saopštio je dr Miroslav Sretenović, portparol čačanske bolnice.

Na ortopedskom odeljenju čačanske bolnice, a na osnovu mikrobiološke potvrde o postojanju infekcije toksinom bakterije Clostridium difficile u uzorku kod 5 pacijenata, danas je proglašena epidemija izazvana pomenutom bakterijom. U skladu sa tim već su preduzete sve potrebne mere i postupci na ortopedskom odeljenju, što podrazumeva da zaraženi pacijenti dobijaju predviđenu terapiju poprotokolu, na odeljenju se sprovode sve protivepidemijske, sanitarne i medicinske mere i postupci u povećanom obimu nego inače. Sve zakazane operacije su otkazane, na odeljenju nema prijema novih pacijenata, a pacijenti kojima će biti potrebna hitna ortopedska operacija biće upućeni u Zdravstveni centar Kraljevo, o čemu je postignut dogovor. Trenutno stanje pacijenata je stabilno, rekao je dr Sretenović.

 

Na odeljenju ortopedije su zabranjene posete već hospitalizovanim pacijentima, nema donošenja hrane, sem flaširane vode. Informacije o pacijentima se mogu dobiti na odeljenju ortopedije od 13 do 14 časova. Na ostalim odeljenjima posete su dozvoljene. 

Epidemija klostridijom je bila proglašena i u maju prošle godine na internom odeljenju bolnice u Čačku i trajala je oko 20 dana, podsetio je Sretenović.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza