Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

14. 02. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Retro - etno izložba

Povodom Dana zaljubljenih u Ljubićskoj 19 u Čačku, po drugi put ove godine, organizovana je Retro – etno izložba ručnih radova. Kreativne radove je predstavilo 29 izlagača iz Čačka, Užica i Gornjeg Milanovca, a sajam je otvoren, večeras do 21 sat.

 

Tridesetdvogodišnja Rada Bežanić iz Bečnja kod Čačka, izradom nakita i ukrasa, počela je da se bavi pre šest meseci. Po struci je stomatološka sestra, ali je rešila da svoj dar za umetnost iskoristi na najbolji mogući način – da izrađuje praktične i kreativne predmete. Na sajmu Retro – etno izložila je ukrase za zid urađene od slanog testa, prstenčiće za salvete, predmete urađene dekupaž tehnikom. Izrada ovih predmeta ne zahteva mnogo vremena, a može da donese i neki dinar, kaže Rada i dodaje da do sada nije izlagala svoje radove.

 

Cene radova na sajmu Retro – etno su pristupačne za svačiji džep, u zavisnosti šta želite da kupite. Organizatorka izložbe Milica Zoranović je istakla da je prvi sajam za Božić bio izuzetno posećen. To je bio i razlog da za Dan zaljubljenih ponovo organizuje izložbu, s tim što je sada radove predstavilo 29, a prošlog meseca je bilo 18 izlagača. Osim Čačana, radove su izložili nadareni umetnici iz Užica i Gornjeg Milanovca.

 

Retro – etno izložba povodom Dana zaljubljenih otvorena je juče, a završava se večeras u 21 sat. Naredni sajam u Ljubićskoj 19 biće održan 8.marta povodom Dana žena, a u aprilu  tokom vaskršnjih praznika.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza